Voedsel trends 2015

Het jaar 2014 stond in het teken van plofkippen en paardenvlees, en het mierzoete drankje ‘Capri-Sonne’ van Coca Cola. Welke trends zullen in 2015 de voedselindustrie domineren? Om deze vraag te beantwoorden heb ik een kort lijstje opgesteld van belangrijke trends die waarvan ik verwacht dat ze zich in 2015 verder zullen ontwikkelen of zullen ontstaan in 2015.

 

Bewustzijn voedsel

Klanten zij zich steeds meer bewust van de herkomst van voedsel. CO2 emissie, dierenwelzijn en kinderarbeid zijn onderwerpen waar klanten steeds meer mee bezig zijn. Als restaurant of retailer moet u klanten dan ook steeds meer kunnen vertellen over de herkomst van uw product.

 

Lokale herkomst

Lokaal voedsel is hip! Veel restaurants gaan partnerschappen aan met slagers en bakkers in de buurt in plaats van grote distribiteurs. Klanten gaan op zoek naar de specialiteiten uit de buurt en de groenten van het seizoen.

 

Miniatuur voedsel

Miniatuur hamburgertjes, taco’s of wraps. Het is de laatste trend! En het liefst op een grote schotel zodat uw gasten het samen kunnen delen onder het genot van een borreltje.

 

Gezondheid

Gezond voedsel wordt belangrijker voor consumenten naarmate ze meer op hun gezondheid gaan letten. Voedsel moet voedzaam zijn en niet teveel calorieën bevatten. Let er ook op dat u glutenvrije gerechten kunt leveren, evenals gerechten voor vegetariërs en veganisten.

 

Ambachtelijk bereid

Klanten hechten er waarde aan dat hun voedsel ambachtelijk bereid wordt. Producten moeten hormoon-vrij, zonder preventieve antibiotica en zonder E-stoffen zijn. Vers is beter dan uit de supermarkt / groothandel. Verkoopt u Jus-d’Orange? Pers het zelf. Let er ook op dat de presentatie van uw gerechten een ambachtelijke uitstraling heeft. Het presenteren van gerechten op een houten bord / plank kan voor de klant al een groot verschil maken.

 

Dynamic pricing

Dynamic pricing restaurants zorgt ervoor dat klanten een korting krijgen op het moment dat zij op een minder druk tijdstip reserveren. Dynamic pricing is een grote trend in de restaurant wereld. Ook restaurant wiki (websites die overzicht bieden van alle restaurants in de buurt) zijn in opkomst. Zorg dat uw restaurant op deze pagina’s niet ontbreekt!