Winterschilder en kunststof kozijnen

De bladeren vallen, de temperaturen dalen en de dagen worden met rasse schreden korter. Als ook de klok weer een uur terug moet, worden veel huiseigenaren toch wat zenuwachtig. Hoe staat het met de cv-ketel, is het dak nog lekvrij en hoe zijn die oude houten kozijnen er eigenlijk aan toe? Misschien is het handig om de winterschilder in te schakelen?

De winterschilder, de naam zegt het al, schildert uw huis in de winter. Meestal gaat het dan om de buitenkant van de woning. Veel schilders hebben minder werk in de winter, daarom geven ze op het schilderwerk in de periode van november tot en met maart vaak hoge kortingen. Niet alle schilders werken in de winter. Zij die het wel doen en aangesloten zijn bij de brancheorganisatie herken je aan het winterschilderslogo.

Houten kozijnen verven

Je schakelt een winterschilder vooral in omdat het buitenwerk zoals de houten kozijnen nodig een verfbeurt nodig heeft. Eigenlijk kun je niet nog een seizoen wachten met schilderen. Tegelijkertijd is het voordeel dat de schilder in de wintermaanden biedt mooi meegenomen. De kwaliteit van het schilderverf hoeft ook niet minder te zijn, tenzij het natuurlijk echt slecht weer is, maar dan gaat de winterschilder ook niet aan de slag. De verven die in de winter worden gebruikt zijn speciaal geschikt voor lagere temperaturen en drogen snel.

Geen schilderwerk meer

Als je het toch lastig vindt dat die kozijnen om de paar jaar geschilderd moeten worden, zou je voor deze winter ook eens een offerte voor kunststof kozijnen aan kunnen vragen. Je doet natuurlijk even een investering, maar dat is de winterschilder ook. En die moet om de paar jaar terugkomen. Heb je eenmaal kunststof kozijnen geplaatst, dan is dat elke winter een zorg minder!

Pik het lage btw-tarief nog even mee

Je kunt deze winter nog profiteren van de luxe van kunststof kozijnen, als je er tenminste snel bij bent. De kozijnen moeten nog wel ingemeten worden en besteld worden en daar gaat nog een paar weken overheen. Nu bestellen is handig. Je profiteert dan bovendien nog van het lage btw-tarief van 6% op arbeid. De regeling is verlengd en geldt voor bestaande huizen.