Wintersportvakantie in Italië

Wintersportvakantie in Italië is fantastisch

Italië is zeer bekend geworden als wintersportgebied dankzij de Olympische Winterspelen die er plaats vonden in 2006. Italië beschikt over uitgestrekte skigebieden waar je prima op skivakantie of snowboardvakantie kunt gaan. Je kunt er uitstekende sneeuw vinden, prachtige landschappen en een heerlijke zon. De skigebieden Val di Fiemme, Val Gardena en Val di Fassa zijn bekende skigebieden die erg in trek zijn. Aan de zuidwest-kant van de Italiaanse Alpen vind je Via Lattea en Val d’Aosta. Dit zijn uitgestrekte skigebieden met meer dan 400 kilometer aan prachtige pistes.

In Italië is het fijn skiën en snowboarden voor zowel beginners als professionals. Naast deze sportieve bezigheden kun je er ook erg fijn gaan wandelen. Indien er te weinig sneeuw is wordt dit aangevuld met behulp van moderne sneeuwkanonnen. In het winterseizoen gaat geen dag verloren om ontspannen te kunnen skiën, snowboarden of langlaufen.

Het voordeel van het boeken van een wintersportvakantie in Italië is dat de Alpen aan de zuidzijde liggen. Je hebt dus geen last van slecht weer, maar toch is de sneeuw er uitstekend en je kunt genieten van de zon, deze schijnt daar namelijk gemiddeld 7 tot 8 uur per dag. Een dagje skiën of snowboarden kun je afsluiten met een lekker hapje en een drankje of de bekende après-ski. Vooraf gezellig borrelen is natuurlijk ook mogelijk.

Italië is dichtbij en dat heeft dus als voordeel dat je geen enorme afstand hoeft af te leggen om eindelijk op plaats van bestemming aan te komen. Italië is dan ook zeer geschikt om een last minute naar te boeken. Of je nu gaat voor een korte vakantie zoals een weekend of midweek of juist een lange vakantie, Italië heeft een ruim aanbod aan accommodaties zoals hotels, appartementen en chalets. De prijs-kwaliteitverhouding is er zeer goed en alles wat je nodig hebt kun je er vinden. Namelijk zon, sneeuw, natuur en cultuur. Een wintersportvakantie in Italië is werkelijk fantastisch.

Waar je wel even rekening mee moet houden is de helmplicht die in Italië geldt. Sinds 2005 geldt er een helmplicht voor kinderen t/m 14 jaar. Indien je kinderen geen helm dragen kun je als ouders een boete krijgen die kan oplopen tot 150 euro. Dus laat je kinderen een helm dragen tijdens het skiën of snowboarden! In de betere skiwinkels kun je een groot assortiment met skihelmen vinden of je kunt een skihelm huren op de vakantiebestemming.