Zo vermaak je jezelf in het vliegtuig

Je gaat heerlijk op vakantie, maar naar je bestemming moet je een paar uurtjes vliegen. Hoe ga je jezelf vermaken tijdens een lange vlucht? Wij hebben een aantal ideeën!

Beluister je favoriete hits
Neem je iPod of mp3-speler mee en luister urenlang naar je lievelingsliedjes! Met muziek in je oren kan je maximaal ontspannen. Vind je reisgenoot dezelfde muziek leuk? Dan kan je eventueel oortjes delen of een audiosplitter meenemen waar twee setjes oortjes in kan doen.

Stippel je droomvakantie uit
Lange vluchten zijn ideaal als je thuis geen tijd hebt kunnen vinden om je reis te plannen. Op voorhand zijn er altijd wel een aantal bezichtigingen die je absoluut niet wilt missen. Schrijf ze op! Samen met een reisgids kan je uitpluizen waar je graag heen wilt en hoe je daar het beste kan komen. Je hebt eindelijk eens de tijd om er rustig voor te gaan zitten.

Blader in interessante boeken en magazines
Een lange tijd in het vliegtuig geeft jou mooi de tijd om je boek erbij te pakken. Altijd al een interessant tijdschrift willen lezen? Of de allernieuwste roman van je favoriete auteur? Grijp je kans. Verzamel voor vertrek alles wat je graag wilt lezen en lees er op los!

Bekijk de nieuwste films
In sommige vliegtuigen worden films gedraaid tijdens de vlucht. Dit verschilt vaak per vluchtduur en vliegtuig. Je kan natuurlijk ook de nieuwste films bekijken op je laptop of tablet. Zo geniet op je eigen tv-scherm van de mooiste films en series.

Speel erop los
Je kan ook verschillende spelletjes gaan spelen. Speel samen met je reisgenootje de reisvariant van Triviant of Monopoly. Er zijn ook magnetische reisspelletjes. Erg handig, zo raak je de onderdeeltjes minder snel kwijt. Je kan jezelf ook vermaken door een spel te spelen op je Nintendo of je Tablet.

Laat je hersens kraken
Ben je meer van de hersenkrakers? Maak kruiswoordraadsels, sudoku’s en nog veel meer denkspelletjes! Er zijn allemaal boekjes te koop met een variatie aan denkspelletjes.

Bezoek dromenland
Als je echt nergens meer zin in hebt, kan je altijd nog  gaan slapen. Sommige mensen nemen graag een melatonine pilletje in voor het vliegen. Dit kan je gewoon bij de drogist halen en geeft je een slaperig gevoel. Zorg wel voor een goed dekentje en een kussentje, eventueel een kussen in een U-vorm. Oordopjes in, slaapmasker op: welterusten!

Vergeet niet om al je elektronica als iPod en Laptop helemaal op te laden. Het zou vervelend zijn als je laptop uitvalt halverwege je film. Dus boek je vliegticket, de vlucht vliegt voorbij. Met al deze ideeën vlieg niet alleen door de ruimte, maar ook door de tijd!