Apple Top 100: de Vakantiedokter

In de Apple Top 100 staan de meest gedownloade of populaire ‘apps’, zowel gratis als betaald van Apple in de App Store. De lijst is gericht op de applicaties binnen Nederland. Elke week bespreken we weer een applicatie, omdat ‘ie razend populair is, omdat ‘ie bekend is en we er meer over willen vertellen of omdat de applicatie gewoon heel handig is. Zoals deze week: de Vakantiedokter.

We kunnen alvast een hoop credits aan het Zilveren Kruis geven en aan de makers van de Vakantiedokter. Het is bijna winter en mensen gaan op skivakantie en wellicht zijn al die mensen toch minder bezig met ‘wat als er iets misgaat’. De Vakantiedokter speelt hier prima op in en dus ook het Zilveren Kruis natuurlijk. Alles handig bijeen in één applicatie. Voor iedereen gratis, medisch advies op afstand. In het kort is dat de samenvatting van de applicatie.

Advies op afstand
Eerste voordeeltje: je hoeft geen lid te zijn van het Zilveren Kruis Achmea om de applicatie te kunnen gebruiken. Je kunt er ook gebruik van maken, gratis, zonder lid te hoeven zijn van de verzekeraar. Wat kun je allemaal verwachten van de applicatie? Je vindt er talloze tips voor een veilige vakantie bijvoorbeeld, maar ook voor de voorbereidingen; wat heb je nodig, wat moet je zeker meenemen en wat is juist overbodig bijvoorbeeld.

Gelukkig zijn er een hoop medische professionals verbonden aan de applicatie in Nederland. Mocht je tijdens je reis dus iets vervelends meemaken, ineens buikpijn of bepaalde ontstekingen waarvan je geen idee hebt hoe het komt, dan is er dus een professional waarmee je kunt chatten via de applicatie.

Live chat, zodat je direct antwoorden krijgt op de vragen die je hebt. Of dit uiteindelijk ook echt gaat werken en gaat lopen, dat is uiteraard de vraag. In ieder geval kan de professional je advies geven en de klachten beoordelen of het heel ernstig is of dat het wel over gaat – misschien zelfs al tijdens de vakantie.

Meer dan chatten
Ja, de applicatie heeft nog veel meer in huis, zodat het niet alleen saai en vervelend chatten is. Maar wat kun je er dan nog meer mee? Precies. Je kunt je locatiegegevens verzenden, zodat de medisch professional weet waar je bent, maar je kunt ook foto’s sturen van je klachten. Op deze manier kan de professional dan op dat moment tijdens de live chat jouw klacht veel beter beoordelen. Gelukkig is er nog veel meer binnen de applicatie waardoor het zeker de moeite waard is om de applicatie even te downloaden. Mocht het nodig zijn op vakantie!