Beleggen met een technische analyse

Als u aan de slag wil met online beleggen kunt u gebruik maken van de technische analyse. Deze beleggingsstrategie is vooral geschikt voor de ervaren belegger. Hoe dit precies in zijn werk gaat en hoe u hier mee winst kunt behalen wordt hier duidelijk gemaakt.

 

Wat is de technische analyse?

Bij een technische analyse bestudeerd u grafieken van historische aandelenkoersen en informatie uit de markt met als doel de koers te kunnen voorspellen. De technische analyse wordt vooral gebruikt om de toekomst op de korte termijn van een aandelenkoers te voorpellen. Er wordt geprobeerd om patronen te ontdekken, er wordt niet gekeken naar oorzaken of verklaringen van ontwikkelingen. Bij de technische analyse zijn er twee groepen te onderscheiden, de visuele analyse en de kwantitatieve analyse.

 

De visuele analyse

Bij de visuele wordt er vooral naar trends en koerspatronen gekeken. Wanneer u bijvoorbeeld een bepaald patroon in een koers ziet kunt u daarop inspelen. Bijvoorbeeld als de koers een bepaalde periode is gedaald dan moet het volgens het patroon weer gaan stijgen na zoveel tijd.

 

De kwantitatieve analyse

Bij een kwantitatieve wordt er vooral gebruik gemaakt van indicatoren en handelssystemen. Er zijn verschillende soorten indicatoren en deze kunt u meestal terug vinden in uw online handelsprogramma. Deze indicatoren zijn formules die worden losgelaten op koersgegevens. Wanneer er meerdere indicatoren worden gecombineerd wordt er gesproken van een handelssysteem. Veel gebruikte indicatoren zijn de Bollinger bands en Voortschrijdend gemiddelde. Als de koers zich bij de Bollinger bands indicator buiten de bandbreedte beweegt kan er spraken zijn van een nieuwe trend. De voortschrijdende gemiddelde laat een lijn van de gemiddelde koers zien.

 

Conclusie

Bij u beleggingen kunt u gebruik maken van de technische analyse wat te onderscheiden is in de visuele analyse en kwantitatieve analyse. Bij de visuele kijkt u naar trends en koerspatronen. Bij de kwantitatieve analyse maakt u gebruik van indicatoren die u kunt vinden in uw online handelsprogramma.