Beveiligingsfilosofie

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de inbraken of pogingen tot inbraak gebeuren bij de achterdeur. Dit aangezien de inbreker hier vaak uit het zicht staat en dus alle rust en tijd heeft om zijn werk te doen. De rest komt voornamelijk bij de voordeur voor en slechts een klein gedeelte aan de zijkant van het huis of via het dak. Hoe groot is de kans dat bij jou wordt ingebroken? Dat is echter niet te zeggen dit scheelt per land, plaats en zelfs wijk. Ook de type woning speelt hier een rol in. Om de kans zo klein mogelijk te maken dat bij jou wordt ingebroken is het verstandig om eerst aandacht te besteden aan de achterdeur. Een veel voorkomende en betaalbare oplossing is de elektronische toegangscontrole.

Gelegenheidsinbrekers

Wist je dat 85% van de inbrekers gelegenheidsinbrekers zijn? Dit wil zeggen dat zij zonder voorbedachte rade op pad gaan maar “toevallig” een huis tegenkomen waar ze makkelijk naar binnen kunnen. Dit betekend dus dat wanneer je een huis hebt dat er goed beveiligd uit ziet de inbreker in een oogopslag al heeft besloten om hier geen poging te wagen. Het is dus verstandig om beveiliging zichtbaar te maken. Heb je de beveiliging weggewerkt kan het zijn dat de inbreker het toch gaat proberen en je met braakschade blijft zitten. Zo is het bijvoorbeeld slim om uw voor- en achterdeur te voorzien van minimaal twee zichtbare sloten.

Tijd is het belangrijkste

Veel mensen zeggen dat als een inbreker binnen wil komen deze toch wel binnen komt, ongeacht de beveiliging. Dit is voor een gedeelte waar, maar met de volgende gedachte is het toch verstandig om het de inbreker zo moeilijk mogelijk te maken. Een inbreker heeft een soort van interne klok. Deze klok is afgesteld op hoe lang hij er maximaal over wil doen. Dit aangezien hij ook weet dat hoe langer hij er over doet, des te groter de kans is dat iemand hem opmerkt. Als hij er lang over doet om binnen te komen heeft die minder tijd om in uw huis rond te neuzen en spullen te pakken. Mocht de tijd al om zijn voordat hij überhaupt binnen is, is de kans groot dat de inbreker de benen neemt voordat die binnen is.