Is de iPhone 6 echt zo vernieuwend?

De iPhone 6 is groter, veel groter
Een 4 inch scherm was het grootst bij de laatste iPhones. Apple pakt het anders aan dit jaar. De iPhone 6 is van formaat groter dan de voorgangers. 4,7 inch is het scherm van de iPhone 6. De iPhone 6 Plus is een model met een nog groter formaat dan de iPhone 6. 5,5 inch is de grootte van het scherm worden van  dit model.

Dunner dan ooit te voren!
Apple heeft er lang aan gewerkt om de iPhone 6 nog dunner te krijgen dan de voorgangers. Apple heeft om dit voor elkaar te krijgen in de iPhone 6 een plattere accu gebruikt. Hier is ook voor gezorgd door nieuwe technologie voor het scherm. De nieuwe iPhone heeft een dikte van maar 6.9 millimeter. Het grotere model heeft een dikte van maar 6.9 millimeter. De laatste iPhones was maar liefst 10 procent dikker.

Het uiterlijk is heel anders dan we gewend zijn
De nieuwe iPhone is verrassend. Vanaf de iPhone 4 zijn er maar weinig aanpassingen aan het design gemaakt. De iPhone 6 heeft afgeronde hoeken en randen. Bij de voorgaande modellen was er sprake van strakkere randen. Het formaat is niet zo sterk ontwikkeld als de grootte van het scherm. Er zijn drie kleuren te verkrijgen voor de iPhone 6 en 6 Plus:  Silver, Space Gray en Gold. Er worden geen modellen van de iPhone 6 op de markt gebracht met saffierglas.  Tegen alle voorspellingen in is er geen glas van saffier  in het scherm.

Hoe zit het met de camera?
Aan de achterzijde steekt de camera een klein beetje uit. 8 MP heeft de iPhone 6 camera. Vergeleken met het voorgaande toestel staat dit gelijk aan dat het aantal MP hetzelfde is. Met de camera kunnen video’s en foto’s nog scherper gemaakt worden. Video’s kunnen worden opgenomen in HDV. De iPhone 6 camera aan de voorkant beschikt over 1,2 MP. Daar is niet veel aan veranderd.