De robotmaaiers van robotmaaierwebshop

Bijna iedereen weet tegenwoordig wel wat een robotmaaier is, een jaar of 3 geleden was dit heel anders, bijna niemand wist toen wat een robotmaaier voorstelde. Wanneer je dan zou vertellen dat een robot grasmaaier een maaier is die op geheel eigen wijze het gras kan onderhouden zouden veel mensen lachen omdat zij lang niet altijd geloofden dat dit zou bestaan. Op dit moment zijn we drie jaar verder en tegenwoordig genieten al heel veel mensen van het gemak van een automatische grasmaaier die geheel op eigen wijze een groot gazon kan onderhouden zonder dat hier de helpende hand van een mens aan pas dient te komen. Er zijn verschillende soorten robotmaaiers die allemaal  andere eigenschappen hebben. Een groot assortiment robotmaaiers is te vinden op de webshop van robotmaaierwebshop. Op deze webshop kan je eenvoudig een robotmaaier kiezen die geschikt is voor de het gazon. Let goed op dat je de juiste automatische grasmaaier uit kiest, want wanneer je niet de goede kiest kan het zo zijn dat de capaciteit van de automatische gras maaier te weinig is voor de totale oppervlakte.

 

Waar houd je rekening mee?

Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee dient te houden tijdens het uitkiezen van een robotmaaier. Enkele aspecten waar je rekening mee moeten houden zijn:

  • De oppervlakte van het gazon: er zit een groot verschil tussen het maximaal te maaien oppervlakte die een robot maaier kan afleggen. Enkele robotmaaiers kunnen bijvoorbeeld maximaal 200 vierkante meter maaien, andere automatische robotmaaiers kunnen maar liefst 3000 vierkante meter maaien, natuurlijk is het prijskaartje van de automatische grasmaaiers ook redelijk verschillend.
  • De steilheid van het gazon: er zitten grote verschillen tussen de grasmaaiers, de een is gemaakt voor juist een relatief vlak gazon, terwijl andere automatische robotmaaiers er voor gemaakt zijn om tegen steile hellingen om te maaien met daarnaast ook nog eens kuilen. Het maakt veel uit of je juist voor een robuuste variant van de robotmaaiers gaat of voor een normale variant. De robuuste variant is vanzelfsprekend wel een stukje duurder maar wel erg handig wanneer je zelf een gazon hebt wat steil verloopt. Een robot grasmaaier die niet robuust is kan namelijk niet goed op tegen de steile helling en dit zou het maaien tegenwerken.

Wanneer je zelf niet kunt kiezen welke robotmaaier geschikt is voor het gazon, laat je dan adviseren door een specialist! Want het zou erg zonde zijn wanneer je een automatische gras maaier koopt waarmee je niet het maximale eruit haalt.