Frankrijk

Frankrijk kent vele gezichten, verschillende landschappen en een grote geschiedenis.
Bezoek de Franse Kanaalkust of kies voor het warme en wereldberoemde Côte d’Azur.
De Franse keuken is erg bekend en zorgt voor vele blije gezichten. Neem plaats in één van de romantische kleine restaurants, geniet van een lekker wijntje en een goed stokbroodje.

Frankrijk kent vele schilderachtige steden, stuk voor stuk genieten geblazen. Bekijk de Eiffeltoren van dichtbij in Parijs of rust uit in Normandië. Het land heeft alles wat een mens maar wilt, geweldige stranden en een rustige en vriendelijke bevolking. Daarnaast is Frankrijk niet al te ver weg van ons land en daardoor uitermate geschikt voor een stedentrip.

Bevolking

Na de Tweede Wereldoorlog ging het al snel veel beter met het land, de bevolking nam sterk toe.
De gezondheidszorg begon zich met grote stappen te verbeteren en het aantal inwoners nam mede toe door de toestroom van buitenlanders.In Frankrijk wonen ongeveer 65 miljoen mensen, met verschillende nationaliteiten. Onder meer Marokkanen, Turken, Afrikanen en mensen uit Oost-Europa zijn in grote getale woonachtig in Frankrijk.

Eten en drinken

De Franse keuken is wereldberoemd, dat heeft zo zijn redenen.
Vanzelfsprekend moet je in Frankrijk zijn voor de beste wijnen en likeuren, maar ook voor heerlijke kaas en de stokbroden. Geniet van een heerlijk wijntje en een kaasje aan één van de vele terrassen aan de kust of een gezellig restaurantje in één van de grotere steden.
De meeste inwoners genieten tussen twaalf en twee van een goede lunch, tegen de klok van zeven uur in de avond zal het avondeten worden opgediend. De meeste Fransen blijven vervolgens nog zitten tot laat in de avond, met een drankje en een klein hapje.