Gratis Vitamine D

Wil je twee vliegen in één klap slaan? Geniet van de zon en ontvang gratis vitamine D tijdens je vakantie in Cyprus. Naast de heerlijke zon kun je op Cyprus ook genieten van de cultuur, het strand, prachtige hotels, bars, clubs en pittoreske dorpjes. Een aantal bezienswaardigheden mag je echt niet missen tijdens je bezoek, wij nemen ze graag met je door.

Rots van Aphrodite

Verblijf je in de badplaats Paphos en wil je meer leren over de godin van de liefde? Op zo’n 25 kilometer van Paphos vind je een rots in de zee. Bij deze rots zou de godin Aphrodite geboren zijn. Als je deze geschiedenis interessant vind, dan is dit de perfecte plek om te bezoeken en meer te leren over dit onderwerp.

Terug in de tijd

Een stad die 7.000 jaar voor Christus is gebouwd, wie wil dat nou niet zien? Choirokoitia vind je ook terug op de werelderfgoedlijst en is één van werelds oudste steden. De architectuur bestaat uit veel ronde gebouwen die dicht tegen elkaar aan zijn gebouwd. Daarnaast is de muur die om de stad heen ligt ook bijzonder. Deze is maar liefst 3 meter hoog en 2,5 meter dik. Zeker de moeite waard om Choirokoitia te bewonderen tijdens je bezoek aan Cyprus!
Naast Choirokoitia kun je nog een aantal andere interessante plekken bezoeken als je een kijkje wilt nemen in de geschiedenis. Een bezoek aan Kourion, de Verdeelde stad Nicosia, het Kykkos klooster en de Pano Lefkara mag ook niet ontbreken.

Uitgaan en eten

Ben je een echt feestbeest? Ga dan naar Ayia Napa, de plek om eens helemaal los te gaan. Bars, restaurants, discotheken, het ontbreekt nergens aan als je tot in de vroege uurtjes wilt feesten.
Ben je een rustiger type maar hou je wel van een goede maaltijd, ga dan naar de Paphos. In deze stad vind je een prachtig haventje terug waar je lekker kunt wandelen langs het water. Zodra je zin hebt om een hapje te eten kies je een gezellig restaurantje uit aan het water. Samen met je vrienden, partner of gezin kun je hier genieten van het lekkere eten en het prachtige uitzicht.