Hoe begin ik een webwinkel met WooCommerce?

Tegenwoordig willen steeds meer ondernemers een webwinkel starten. Wat is de gemakkelijkste software die tevens zeer professioneel is? Wij hebben een overzicht gemaakt van de gratis mogelijkheden!

Welk webshop-systeem moet ik kiezen voor mijn webwinkel?

Er zijn vrij veel OpenSource (gratis) webshop-systemen. Toch springt er een tweetal uit, waaronder WooCommerce en PrestaShop. PrestaShop biedt je de mogelijkheid om een volledige webshop op te zetten en WooCommerce geeft je de mogelijkheid om een bestaande WordPress-website uit te breiden met een webwinkel.

Wat is WooCommerce en hoe werkt het precies?

WooCommerce is vrij simpel. Je start je eigen blog of bedrijfswebsite met bijvoorbeeld WordPress. Hierna heb je de mogelijkheid om je website uit te breiden met een WooCommerce plug-in. Gratis te downloaden via de plug-in database van WordPress en met een enkele klik te installeren. Let op dat het configureren wel redelijk wat werk is, maar je kunt met de juiste handleiding zonder enige kennis jouw webshop online zetten. Wil je WooCommerce configureren, klik dan hier!

Waar moet ik allemaal op letten voordat ik mijn webwinkel ga starten?

Voordat je daadwerkelijk je webshop in kunt richten zijn er een aantal belangrijke vragen waar je een antwoordt op moet hebben:
– Hoe verzend ik mijn producten en weet ik de kosten?
– Heb ik een inventaris van mijn producten en loopt het aantal producten in mijn webshop synchroon met mijn winkel.
– Hoe laat ik betalingen binnenkomen? Via welke online rekening?
– Hoe ga ik mijn producten aan de man brengen? Kapitaal voor marketing? Ga ik er zelf tijd insteken?
– Hoe ga ik producten laten retouneren?
– Heb ik mijn algemene voorwaarden waterdicht?

Natuurlijk zijn er veel meer vragen waar je graag een antwoord op wilt. Het gaat er voornamelijk om dat je onderzoek doet en je in je webshop gaat verdiepen. Je kunt niet zomaar even een aantal dagen vrij nemen omdat je even geen zin meer in je webshop hebt. Als iemand een product koopt dan moet het verzonden worden, punt! Bekijk snel de link in dit artikel!