Hoe maak je het beste je sneakers schoon?

Lange wandeltocht door de modder gehad en zijn je sneakers hier niet heelhuids van af gekomen? Vrees niet want het schoonmaken van jouw sneakers is veel gemakkelijker dan je denkt! Wat we je gaan uitleggen kan je gebruiken op elke soort sneakers!

Het stappenplan

  1. Allereerst moet je de veters uit je schoenen halen en proberen het vuil ervan af te halen. Hierna kan je deze gewoon eenvoudig in een zakje doen en in de wasmachine stoppen.
  2. Nu moet je je sneakers opvullen met kranten. Pas echter wel op wanneer je lichtgekleurde of witte sneakers hebt, daar kan je beter oud papier gebruiken in plaats van krantenpapier! Hierdoor voorkom je dat je sneakers helemaal verkleuren door de kleuren van de krant. Een extra tip: Gebruik van WC-papier is ook aan te raden!
  3. Je maakt een sopje van lauw water en een zacht schoonmaakmiddel zoals groene zeep of afwasmiddel.
  4. Je pakt je sneakers en drenkt ze in een sopje, waarna je een doek gebruikt om zo veel mogelijk vuil ervan af te halen. Voor de lastigere plekken kun je ook een tandenborstel gebruiken. Wil het écht niet lukken? Laat ze een klein uurtje weken in het sopje. Hierdoor zou het meeste vuil eraf moeten zijn. Je kan voor de groeven ook prima een wattenstaafje gebruiken!
  5. Gebruik nu een middel als CIF en een tandenborstel om de zichtbare rand van je schoenen schoon te maken. De stof op je sneakers zelf is hier echter niet sterk genoeg voor, doe dit dus alleen aan de zijkant van je zool en de onderkant van je zool!
  6. Nu is het tijd om je sneakers te laten drogen. Het beste is om ze niet in de volle zon te zetten, de voorkeur gaat uit naar een verwarming. Echter is het beste alsnog om ze gewoon ergens neer te zetten en gewoonweg te wachten totdat ze droog zijn! Dit kan een paar dagen duren, maar dat maakt niet uit, want daarna zijn jouw stappers weer als nieuw!

Geduld is een schone zaak!