“Maak je activiteit uniek, huur een Silent disco!”

Hoe maak ik mijn activiteit uniek? Wat dacht je van een Silent disco? Het woord “disco” klopt alleen niet helemaal, je kunt het beter vervangen voor “entertainment”. Waarom? Nou, met de Silent disco kun je namelijk veel meer dan alleen maar feesten. Hieronder zie je een overzicht met (creatieve) mogelijkheden.

 

  • Cinema (bioscoop)
  • Theatervoorstelling
  • Presentatie
  • Rondleiding

 

Silent cinema (Stille bioscoop)

Alle bezoekers van de bioscoop krijgen bij binnenkomst een draadloze hoofdtelefoon. Ze kunnen zelf de volume bepalen en hebben geen last van (storende) omgevingsgeluiden. Willen ze toch iemand wat vragen dan zetten ze gewoon de hoofdtelefoon even af, zetten het volume zachter of helemaal uit. Je hebt veel creatieve mogelijkheden om met deze unieke wijze te werk te gaan, zo kun je twee films tegelijkertijd afspelen en kunnen de bezoekers kiezen naar welke ze kijken of ze kunnen via de hoofdtelefoon kiezen in welke taal ze de film willen horen.

 

EindpresentatieStudenten van de opleiding “Multimedia design” in Leeuwarden hebben onze apparatuur gebruikt voor hun eindpresentatie. Ze waren heel trots op hun beoordeling en de complimenten voor de unieke presentatie.

 

 

Stille theater voorstelling

Als er ergens creativiteit te vinden is is het wel in de theaterwereld. We hebben dan ook in overleg met een aantal regisseurs verschillende musicals en voorstellingen mogen voorzien van de Silent entertainment apparatuur. Het was een groot succes! De bezoekers maakte het verhaal hierdoor veel intenser mee en gingen hierdoor dus nog meer op in het verhaal. Dit zorgde voor nog meer leuke reacties.

 

Twee musicals in éénVoor een straatmusical gaven jonge acteurs een voorstelling met voorgeprogrammeerde stemmen. Maar wat het publiek niet wist is dat er twee verschillende verhaallijnen werden verteld. Na de voorstellingen kwamen de vraagtekens bij de bezoekers toen ze de straatmusical met elkaar doornamen. De lokale pers beschreef het als: een geweldig en hilarisch schouwspel!

 

 

Silent presentatie

De Silent entertainment hoofdtelefoon zorgt voor een verhoging van de concentratieboog van de bezoeker. Ze zijn nog meer geconcentreerd op de spreker of het nu gaat om een productpresentatie, congres, brainstormsessie of een beurspromotie. Via de hoofdtelefoon horen ze de spreker altijd perfect, ze kunnen zelf namelijk de volume bepalen. Het maakt niet uit of ze voor­- of achterin de zaal zitten. En natuurlijk ben je afgeschermd van (storende) omgevingsgeluiden. Daarnaast geeft dit de presentatie ook een unieke draai, want één ding is zeker: niet veel mensen hebben dit eerder meegemaakt.

                                                                      

Rondleiding met de hoofdtelefoons

De hoofdtelefoons zijn ideaal voor een rondleiding met een grotere groep of op een locatie met veel achtergrond geluiden. Maar het is ook ideaal om de groep gefocust te houden en hun een unieke ervaring te geven, waardoor de informatie natuurlijk het beste overkomt op de bezoekers.

 

Maar hoe ver is het bereik van de zender? Dankzij onze mobiele Silent disco mogelijkheden is er geen limiet. We hebben een omgebouwde kinderwagen met de apparatuur die achter de groep aan kan lopen of u kiest voor de professionele backpack (rugzak) met apparatuur die je gewoon zelf kunt dragen.

Tevens kun je tijdens de rondleiding ook een soundeffect, interview of (muziek)fragment laten horen via de smartphone of mp3speler.

 

Silent interview

Op de grootste cultuurbeurs van Nederland hebben we voor het eerste een “Silent interview” voorzien van de apparatuur. Op het podium had de dagvoorzitter via onze hoofdtelefoons doorlopende interviews. Het voordeel was dat er in de ruimte met elkaar op een normaal volume gesproken kon worden terwijl andere mensen het interview aan het volgen waren.