MagSafe nu ook voor iPhone

Gebruikers van de MagSafe-oplader voor de MacBook zullen er vast al een tijd heel lang heel blij mee zijn. Logisch ook, want de oplader van Apple is een handige en slimme zet en vondst geweest. Het is waarschijnlijk één van de meest doordachte elementen als het om de laptops van Apple gaat. Gelukkig is het heel gemakkelijk in te pluggen en de laptop zal minder snel op de grond vallen.

Waarom? Wanneer de oplader een ruk aan de kabel krijgt, dan zal de laptop niet vallen door het systeem dat is verbonden aan de oplader, vandaar ook de naam MagSafe. Nu is er iets nieuws: een ‘MagSafe’ oplader voor de iPhone. We hebben MagSafe nu even niet voor niets tussen haakjes gezet, omdat het niet de officiële oplader is. Er is een namaak-versie in omloop, maar deze oplader is eigenlijk net zo goed en handig als de officiële MagSafe-opladers voor de MacBook.

Voor de iPhone
De MagSafe oplader die nu dus in omloop is, is echt puur voor de iPhone. Waarschijnlijk is Apple allang plannen aan het maken op de adapter ook voor de iPhone en voor de iPad uit te brengen bijvoorbeeld, maar tot nu toe is dat nog niet gebeurd. Logisch dat er dan al snel illegale versies worden uitgebracht en worden geproduceerd. Nu kan het zeker niet lang meer duren of Apple besluit om zelf ook de MagSafe-oplader te lanceren op de markt voor iPhones en iPads.

Het gaat om Chinese ontwikkelaars; zij hebben een soortgelijke MagSafe oplader bedacht en noemen de adapter Cabin. Het product zal bestaan uit twee adapters, een accucover en een dock. De manier van opladen is dezelfde, veilige manier als die van MagSafe, waardoor er een hoop iPhone-gebruikers zeer blij zullen zijn met Cabin als extra toevoeging aan hun accessoires.

Connectors

De adapters zijn waarschijnlijk wel de belangrijkste onderdelen van de Cabin; het zijn ook nog connectors met een eigen aansluiting. De Chinese productontwikkelaars krijgen waarschijnlijk geen problemen met het produceren van Cabin, omdat het toch net iets anders is, maar het is in ieder geval duidelijk dat Cabin ook zal passen voor de iPhone en misschien zelfs ook nog wel voor de iPad.

Het is een kickstarters-project en het is dus geen officiële MagSafe-oplader. Het is de vraag of dit eventueel wel een officiële keuring zou kunnen krijgen van Apple of dat Apple iets met deze productie zou willen doen. Het is ook de vraag in hoeverre Apple zelf al ver is met de vorderingen wat betreft de oplader.