Met de Kerst in Oostenrijk

Weet jij al wat je met de Kerst wil gaan doen? Gezellig met de familie gourmetten? Of zoek je lekker de zon op met een lastminute naar de Canarische eilanden? Wat ook superleuk en romantisch is om te doen is de kerst vieren in de sneeuw van Oostenrijk.

Wat is er romantischer om samen met je lief een heerlijke wandeling te maken door een dik pak sneeuw. En na afloop daarvan een heerlijke warme chocolademelk te drinken. Kerstmis is leuk in Oostenrijk. Je hebt er gegarandeerd sneeuw en dat heb je niet in Nederland. In Nederland gaat een periode van sneeuw vaak gepaard met allerlei ellende, gladdigheid en uiteindelijk een vieze papperige sneeuwprut. Daar wordt je niet vrolijk van.

Je kunt met de kerst op wintersport in Oostenrijk. En je hoeft niet elke dag verplicht te skiën. Het mag wel maar als je zin hebt, kun je ook nog de betoverende kerstsfeer opsnuiven in Salzburg bijvoorbeeld.  Je kunt de kerstsfeer opsnuiven tijdens een gezellige wandeling door het centrum van de stad. De winkels zijn gezellig in kerstsfeer ingericht. Met name de winkels van de Getreidegrasse en de Goldgasse.

Het is ook heel gezellig om de kerstmarkt in Salzburg te bezoeken. Deze is beroemd in heel Europa. Je wandelt er langs schattige kraampjes en geniet van de heerlijke producten, zoals gekarameliseerde amandelen en heerlijke chocolademelk. Ook zijn er verschillende locale ambachten te zien.

Als je genoeg kerstsfeer hebt gesnoven, ga je weer gewoon skiën. Je hebt in Oostenrijk een uitgebreid netwerk van allerlei pistes voor alle niveaus. Als je niet zo’n ski-wonder bent, zoek je gewoon een lekker makkelijk gebied uit. Dan kan jij ook genieten van het heerlijke buitenleven, dat een wintersportvakantie is. Ga ook zeker uit eten in deze mooie periode van het jaar. De Oostenrijkers zijn erg gastvrij en zullen voor een heerlijk kerstdiner zorgen.