Mooie tuinplant voor uw tuin

Wanneer men een nieuwe tuin gaat aanleggen zijn de mogelijkheden enorm. Bekende en veelgebruikte tuinplant zijn onder andere de Campanula, Liriope, Buxus en Alchemilla, welke in dit artikel verder worden beschreven. Voordat je daadwerkelijk overgaat tot tuinplant kopen, is het aan te raden om je eerst eens goed te verdiepen in de eigenschappen van deze planten. Voor meer info kunt u ook eens kijken op www.tuinplantenwinkel.nl

Mooie tuinplant zijn…

Plant 1). Campanula. Dit is een veelgebruikte vaste plant in onze Nederlandse tuin. Deze vaste plant kan ook als bodembedekker worden ingezet, maar wordt ook vaak toegepast als balkon plant of in een bloempot voor op het terras. Het blad is groen van kleur en de bloemkleur is paarsblauw. Vergt weinig onderhoud en daardoor geschikt voor mensen die weinig tijd en/of zin hebben in tuinieren
Plant 2). De Liriope is een van de mooiste siergrassen (vaste planten) die er zijn. Het blad is het gehele jaar groen en in het einde van de zomer ontwikkelen er prachtige paarse bloemen. De standplaats dient een halfbeschaduwde plek in de tuin te zijn aangezien te veel zon voor bladverkleuring kan zorgen. Een compacte plant en is goed te combineren met andere tuinplant
Plant 3). De Buxus is misschien wel de bekendste plant die er is. Deze groenblijvende sierheester welke tevens als haagplant kan worden ingezet of als vormsnoei, is een tuinplant die breed inzetbaar is. Het blad is ovaalvormig en groen van kleur. Door snoei is deze plant erg mooi in model te krijgen, wat ook de reden is waarom deze vaak wordt gebruikt als haag. De Buxus is breed inzetbaar en kan zowel in landelijke tuinen als in design tuinen,
Plant 4). De Alchemilla tuinplant is beter bekend als de vrouwenmantel. Deze vaste plant heeft fluweel zacht blad. Wanneer het heeft geregend, blijven waterdruppels op het blad liggen wat een mooi effect geeft. In de maanden juni en juli bloeit de vrouwenmantel met Gele bloemen. De standplaats voor deze tuinplant dient een zonnige plek in de tuin te zijn. De vrouwenmantel is erg mooi in combinatie met bijvoorbeeld Buxus zie planttip 3.

Tip voor uw tuinplanten

Wist u dat online tuinplanten tegenwoordig ook mogelijk is? Aangezien u voor de aanleg van een nieuwe tuin al snel grote aantallen planten nodig hebt, is het erg gemakkelijk dat deze tuinplant worden thuisbezorgd.