Mountainbikes voor jong en oud

Mountainbiken is een leuke bezigheid, trek er samen op uit! Heb je zin om lekker aan je conditie te werken en wil je je uithoudingsvermogen verbeteren? Dan is mountainbiken een relatief veilige sport waarmee je dit kunt realiseren. Je kunt eveneens ook je beenspieren goed trainen als je heuvels gaat beklimmen tijdens het mountainbiken. Er zijn veel belangrijke spiergroepen die je kunt trainen met het mountainbiken, je beenspieren, je buikspieren, je rugspieren en je armspieren. Stabiliteit is ook van belang tijdens het mountainbiken. Je hebt er zin in en je wilt een nieuwe mountainbike kopen. Maar welk merk of welk model moet je dan kiezen? Er zijn daarin een aantal mogelijkheden en daarom is het goed om na te denken over je doel.

Ga je vooral de bossen in en is het bedoeld als hobby of ga je ook wedstrijden mountainbiken? Een ander aspect waar je aan moet denken is je budget. Er zijn ook modellen waar je uit kunt kiezen, je kunt je afvragen of je beter een 26er of een 29er moet rijden. Je moet jezelf daarbij een aantal vragen stellen, zoals wat voor rijder ben ik? Houd ik van technische trails? Rijd je marathons of XC wedstrijden? Ben je een toerrijder of wil je strijden voor de prijzen? Eerst even goed nadenken en pas dan kun je de juiste keuze maken welke het gaat worden. De 29er is bijvoorbeeld meer geschikt voor lange klimmen waarbij je je snelheid vast kunt houden en bij afdalingen zorgen de wielen van dit model voor een hoge snelheid.

Voordelen van mountainbiken

De afmontage is bij een mountainbike ook van belang. Daarbij moet je gaan voor hoge kwaliteit en je moet de juiste maat hebben. Bij een lichaamslengte van 150-165 cm is een framemaat van 14-15 inch een goede maat, tussen de 165-170 is dat 15-16 inch. Bij 170-175 cm is dat 16-17inch, bij 175-180 cm is het 17-18 inch en bij 180-185 cm is het 18-19 inch. Neem de tijd om er voor te zorgen dat je een goede mountainbike gaat kopen. Daar behaal je tijdens het mountainbiken alleen maar voordeel mee. Zorg er voor dat je de tijd hebt om te sporten, je conditie zal veel beter worden en je voelt je ook veel energieker. Heerlijk in de buitenlucht zal je goed doen en daarom is het ook goed om met enige regelmaat te mountainbiken. Maar let wel goed op, je moet het opbouwen! Goed gereedschap is het halve werk, dat geldt ook bij de fietssport, een goede fiets is erg belangrijk.