Top 10 Meest Succesvolle Disney Films

Walt Disney is een van de meest succesvolle entertainment-bedrijven ooit. Walt Disney is groot geworden met films maar inmiddels is het bedrijf ook actief met  pretparken, televisie en merchandise. De filmmaatschappij Disney Pictures heeft al honderden films gemaakt waarbij de herkenbare Disney klassiekers de meest succesvolle zijn geweest. Veel mensen zijn opgegroeid met Disneyfilms als; Aladdin, Sneeuwitje en de Zeven Dwergen of Bambi. Er is een Top 10 Lijstje gemaakt met de meest succesvolle Disney films ooit.

10. Pocahontas

De Disney film Pocahontas is uitgebracht in 1995. De film gaat over een indianenstam die te maken krijgt met ontdekkingsreizigers uit Europa. Pocahontas, een indianenvrouw raakt verlieft op een van de avonturiers. De film kan gezien worden als een klassieke Disney film, de film bevat namelijk herkenbare liedjes zoals de hit ‘Colours of the Wind’.

9. Sneeuwitje en de Zeven Dwergen

Sneeuwitje was toentertijd de grote doorbraak van Disney. Dit was de eerste volledig gekleurde tekenfilm die ook nog lang duurde. De film was daardoor uniek en trok daardoor veel bezoekers.

8. Belle en het Beest

Belle en het Beest is uitgebracht in 1991. De film werd al snel een groot succes. Deze Disneyfilm is geproduceerd met 20 miljoen dollar en heeft maarliefst 403 miljoen dollar opgebracht.

7. Tarzan

De tekenfilm Tarzan is uitgebracht in 1999 en bevat muziek van Phil Collins. Het verhaal van Tarzan is ook gebruikt door Disney Theatre voor een succesvolle musical. Tarzan heeft een belangrijke prijs gewonnen voor de verbeterde animaties die gebruikt worden in de film.

6. Aladdin

Aladdin speelt zich af in de sprookjeswereld van ‘duizend en een nacht’. Aladdin won 2 Oscar’s voor beste filmmuziek. De opbrengsten van Aladdin bedragen meer dan 500 miljoen euro.

5. Ratatouille

Ratatouille speelt zich af in Parijs. De film gaat over de rat Remy die graag kok wilt worden. Remy besluit om te gaan wonen in een franse bistro.

4. Finding Nemo

Finding Nemo is een film die gemaakt is in samenwerking met Pixar (tevens onderdeel van Disney). De film heeft bekende personages zoals Dory en Martin.

3. The Lion King

The Lion King is een van de meest geliefde Disney films. Deze film heeft 2 Oscar’s gewonnen en was genomineerd voor 5 Oscar’s.

2. Toy Story 3

Een recentere film van Disney en Pixar is de animatiefilm Toy Story 3. De film heeft maarliefst 1,1 miljard opgebracht.

1. Frozen

Frozen is de nieuwste Disney film en ook direct de meest succesvolle. De productie van Frozen bedroeg 150 miljoen dollar. De film heeft naar schatting meer dan 1,2 miljard dollar opgehaald.

bron: Top 10 Meest Succesvolle Disney Films