Wat is een parkeerschijf?

Wat kan ik met een blauwe parkeerschijf?
Een blauwe parkeerschijf is een schijfje die bedoeld is om in je auto mee te nemen. Op deze schijf zijn alle uren van de dag afgebeeld welke je kan draaien. De bedoeling van de parkeerschijven is dat je hiermee aangeeft hoe laat je ergens bent komen parkeren. Dit kan je aangeven door de parkeerschijf te draaien totdat de wijzer op het desbetreffende uur staat.

Wanneer moet ik aangeven hoelang ik al geparkeerd sta?
Het is vanzelfsprekend niet altijd nodig om je parkeerschijf te gebruiken als je wilt parkeren, hiervoor zijn bepaalde zone’s. Deze zone’s worden ook wel blauwe zone’s genoemd. Deze gebieden zijn vaak te vinden in de drukke centra en binnensteden. Deze zones worden ingezet op plekken waar niet veel of genoeg parkeerplekken zijn. Door het gebruik van de parkeerschijven loopt de doorstroom van het verkeer beter door en kunnen meerdere mensen per dag parkeren. Hoe herken ik de blauwe zones? De blauwe zones worden altijd aangegeven als je het gebied inrijdt. Dit kan bijvoorbeeld met verschillende verkeersborden maar ook met blauwe strepen op de stoep. Deze blauwe strepen geven aan dat je langs die stoep mag parkeren. In de meeste gevallen is het toegestaan om 1 of 2 uur te parkeren. Als je het niet zeker weet moet je uitgaan van een uur. Deze parkeertijd wordt echter ook altijd aangegeven als je de zone binnenrijdt.

Waar kan ik een blauwe parkeerschijf kopen?
Een blauwe parkeerschijf is op een aantal plekken te verkrijgen. Denk hierbij aan de ANWB en dergelijke. Online is de blauwe parkeerschijf te bestellen bij de volgende webshop: http://www.blauweparkeerschijf.nl. Op deze website vind u de officiële blauwe parkeerschijf die in heel Europa te gebruiken is. Ook kan u op deze website gebruik maken van diverse staffelkortingen bij aankoop van meerdere parkeerschijven.