Wintersportvakantie Frankrijk inclusief skipas

Zodra je een stap zet op de een van de pistes in Frankrijk begrijp je meteen waarom dit land zo populair is onder wintersporters. Een wintersportvakantie in Frankrijk is gegarandeerd skiën en snowboarden op sneeuw van goede kwaliteit. En wat een uitzicht op de pistes heb je, geweldig! Wanneer je goedkoper uit wilt zijn met skiën of snowboarden kun je over het algemeen het beste kiezen voor een wintersportvakantie Frankrijk inclusief skipas.

Wel kan het zo zijn dat het in bepaalde skigebieden verstandig kan zijn om los een skipas aan te schaffen. Het beste kun je dus voordat je een vakantie gaat boeken even de skipasprijzen vergelijken die er gelden voor de verschillende skigebieden. Naast skiën en snowboarden kun je in Frankrijk ook heerlijk uit eten gaan en een lekker drankje drinken. De après-ski is er in ieder geval super gezellig. Ga ook eens een heerlijk lange wandeling maken door de prachtige bossen.

De skigebieden in Frankrijk behoren tot de grootste van de wereld. Bekende gebieden zijn Les Trois Vallees en Les Porte du Soleil. Die beschikken over meer dan 600 kilometer piste! Sneeuw is absoluut gegarandeerd, dit komt door de hoge ligging van de pistes. Deze pistes zijn voorzien van moderne liften en er is genoeg variatie voor iedere skiër.

In Frankrijk kun je diverse accommodaties boeken, van luxe hotels tot kleinere appartementen. Wanneer je kiest voor een wintersportvakantie in Frankrijk inclusief skipas kun je direct gaan skiën of snowboarden bij aankomst. Wel kan een nadeel van boeken inclusief skipas zijn dat je bij een late aankomst, niet meer op de aankomstdag de pistes op kunt. Dit geldt ook voor de vertrektijd op je laatste vakantiedag. Kijk dus goed hoe dit geregeld is bij de reisorganisatie waar je boekt. Er zijn namelijk reisorganisaties die dit verrekenen in de totaalprijs, maar er zijn er ook die dat niet doen en dan kun je beter een skipas los aanschaffen.

Wanneer je gaat skiën of snowboarden is het dragen van een helm niet verplicht. Toch is het verzekeringstechnisch verstandiger om wel een helm te dragen. Mocht er dan iets met je gebeuren dan ben in ieder geval goed verzekerd. Vergeet niet dat het belangrijkste van je lichaam je hoofd is, als daar dus iets mee gebeurt dan kunnen de gevolgen erg vervelend zijn. En nog steeds geldt, voorkomen is beter dan genezen! Er zijn vele soorten skihelmen te koop in de betere skiwinkels.