Wintersportvakantie in Zwitserland inclusief skipas

Zwitserland beschikt over prachtige skioorden met uitgestrekte pistes die een fantastische wintersportvakantie garanderen. Zowel de beginnende als de ervaren skiër, snowboarder of langlaufer kan op een van de pistes zijn/haar hart ophalen. Voor wandelaars is het er ook geweldig. Je kunt er heerlijk wandelen in het mooie landschap. Een wintersportvakantie in Zwitserland  is op en top verzorgd.

De skigebieden in Zwitserland zijn sneeuwzeker en de sneeuwkwaliteit is uitstekend.

Je kunt kiezen uit een groot aanbod met accommodaties. Kies uit een hotel, appartement of chalet. Deze zijn gelegen in een van de gezellige dorpjes of direct aan de piste zodat je snel op je ski’s of snowboard kunt springen om met een skilift naar grote hoogte gebracht te worden. Een wintersportvakantie in Zwitserland kun je boeken inclusief skipas. Let wel goed op bij het boeken dat je niet te veel aan het betalen bent voor je skipas, want het kan zijn dat je pas laat aankomt op je bestemming en ’s morgens vroeg alweer vertrekt op de vertrekdag. Het zou dan zonde zijn als je voor deze twee dagen ook moet gaan betalen voor een skipas. In dat geval kun je beter een skipas los kopen. Informeer dus goed bij de reisorganisatie waar je een vakantie boekt hoe dit precies is geregeld bij je boeking.

In Zwitserland kun je optimaal genieten van een vele ski en snowboard mogelijkheden. Het is een echt Alpenland met een ruim aanbod aan wintersportgebieden met gezellige en mooie dorpen en steden. Er is een ruime keus aan luxe accommodaties en pistes die geschikt zijn voor zowel beginnelingen als gevorderden. Of je nu met zijn twee gaat of met een grote groep het is er goed vertoeven! Na het skiën kun je gaan genieten van een van de vele après-ski gelegenheden die er te vinden zijn. Er zijn dus veel voordelen: sneeuwzekerheid, uitstekende pistes, modern, geschikt voor volwassenen en kinderen, de omgeving is prachtig, dorpen met karakter en geschikt voor alle type wintersporten.

In Zwitserland is het net als in Frankrijk en Tsjechië niet verplicht om een helm te dragen, er is dus geen helmplicht van toepassing. Wel is het aan te raden om een helm te dragen. Mocht je iets overkomen, dan is het verzekeringstechnisch allemaal wat eenvoudiger af te handelen. Je hebt er immers alles gedaan om letsel te voorkomen. Vooral kinderen zouden eigenlijk in ieder wintersportland verplicht moeten worden een helm te dragen. Dat is bijvoorbeeld al het geval in Italië en Oostenrijk. Skihelmen zijn de te koop bij de betere skiwinkels of te huur op de vakantiebestemming.