Zweedse puzzel uitstekend ter ontspanning!

Wist je dat het maken van een Zweedse puzzel een uitstekende manier is om even lekker te ontspannen? Het blijkt dat het maken van één puzzel per dag de productiviteit op je werk verhoogt. Dit komt doordat je ogen rust  krijgen en even niet meer in het beeldscherm hoeven te staren. Daarnaast verleg je je gedachten door rustig te zoeken naar antwoorden op de Zweedse puzzel. Hierdoor ontspannen je hersenen, maar worden ze toch geprikkeld.

Wat is een Zweedse Puzzel?

Een Zweedse puzzel is iets anders dan de traditionele kruiswoordpuzzel. Zo staat de beschrijving van de Zweedse puzzel in het vakje, terwijl de beschrijving van de kruiswoordpuzzel met een nummer wordt aangegeven. Het voordeel van de beschrijving in het vakje, zoals bij de Zweedse Puzzel, is dat de beschrijving korter en bondiger is dan bij de kruiswoordpuzzel. Dit hoeft daardoor trouwens niet perse makkelijker te zijn.

In welke niveaus kan je een Zweedse Puzzel maken?

Zweedse kruiswoordpuzzels bestaan in alle niveaus. Deze niveaus worden normaal gesproken door sterren aangegeven, waarbij 1 ster een makkelijk niveau voorstelt en 4 sterren een hoog niveau. Indien je een beginner bent is het dus verstandig om met één of twee sterren te beginnen. Wanneer je de Zweedse Puzzels doorkrijgt, kan je door naar hogere niveaus. Op deze manier zorg je ervoor dat de Zweedse puzzel een ontspannende activiteit blijft.

Waar kan ik een Zweedse puzzel kopen?

Een Zweedse puzzel is overal verkrijgbaar. Je kan ze iedere dag maken in de krant of een tijdschrift waar je een abonnement op hebt. Maar wanneer je wat serieuzer aan de gang wil met de Zweedse puzzel, dan kan je ook een abonnement nemen op een kruispuzzelboek van bijvoorbeeld Denksport. Op deze manier ben je maandelijks verzekerd van een uitdagend puzzelboekje die je in staat stelt om op regelmatige basis een puzzel op te lossen.