Zwitserland wintersportbestemming

Zwitserland is een populaire wintersportbestemming. Dat is niet voor niets. Het is een waar paradijs voor wintersporters die houden van skiën, snowboarden of langlaufen. Een wintersportvakantie in Zwitserland hoeft helemaal niet duur te zijn, al denken veel mensen onterecht van wel. Sinds de komst van de euro is er vrijwel geen prijsverschil meer met andere wintersportbestemmingen zoals Frankrijk, Oostenrijk of Italië. De skigebieden in Zwitserland zijn eens zo mooi als die in andere wintersportlanden.

In Zwitserland zijn de gebieden om te gaan skiën of snowboarden heel verschillend, het land staat dan ook bekend als het wintersportland van extremen. Kleine skigebieden kunnen gevonden worden in de buurt van regionale hoofdsteden. Er zijn ook zeer grote skigebieden zoals Quatres Vallées en Portes du Soleil. In Jura kun je prachtige heuvels vinden en de absolute top is de Matterhorn, die is 4478 meter hoog.

Naast de gebieden om de skiën of snowboarden kun je in Zwitserland veel cultuur vinden. De après-ski is er gemoedelijker dan in Oostenrijk. Het Wellness aanbod is er enorm. Omdat maar 10 procent van de Nederlanders kiest om een wintersportvakantie in Zwitserland te boeken heb je geen last van massatoerisme. In Frankrijk of Oostenrijk zijn er gebieden waar het gewoon te druk is en dat is echt niet fijn.

De skidorpen in Zwitserland verschillen wel degelijk met die van de rest in de Alpen. De bebouwing ziet er heel gemoedelijk en gezellig uit en de bevolking is erg vriendelijk. De hotels, appartementen en chalets zijn van alle comfort en luxe voorzien ongeacht in welk gebied je ook zit. In Zwitserland kun je kuuroorden vinden waar je heerlijk kunt ontspannen na een sportieve wintersportdag. En daarna kun je een lekker hapje gaan eten, een lekker drankje drinken en genieten van après-ski.

De bekendste klassieke wintersportdorpen in Zwitserland zijn Sankt Moritz, Verbier, Gstaad en Wengen. Hier vind je sneeuwzekerheid en welk skiniveau je ook hebt, iedereen kan hier rustig skiën en snowboarden. Wanneer je in Zwitserland een skivakantie of snowboardvakantie boekt beleef je echt een avontuur en niet een doorsnee wintersportvakantie waarbij je continu Nederlanders tegen het lijf zult lopen. Kortom je vindt er luxe, prachtige pistes, goede sneeuw en uitstekende accommodaties.