Afkickklinieken in Amsterdam; waar kun je terecht?

Er zijn diverse afkickklinieken te vinden in Amsterdam. Hier kun je terecht als je te kampen hebt met een verslaving. Er zijn in Amsterdam vele verslaafden en dat zal je niet verbazen. Amsterdam staat wereldwijd bekend als drugstad. Uit onderzoek van onderzoeksinstituut KWR blijkt dat dit ook naar voren komt uit het rioolwater van de stad. Het KWR heeft het rioolwater op drugs gecontroleerd. Hieruit is gebleken dat er in Amsterdam 20.000 tot 30.000 lijntjes coke per dag worden gesnoven. Ook staat de stad in de top als het om het gebruik van xtc, speed en cannabis gaat. Niet gek dus dat er veel verslaafden zijn. Gelukkig heeft Amsterdam wel veel mogelijkheden om verslaafden te helpen met afkicken.

Voor sommige verslaafden is het een grote stap om naar een afkickkliniek te gaan wanneer ze er achter zijn gekomen dat ze verslaafd zijn. Desalniettemin is het wel een belangrijke stap. Op deze manier kun je als verslaafde je leven weer op de rails krijgen. Er zijn genoeg klinieken in Amsterdam te vinden die je hierbij kunnen helpen. Ook zijn er organisaties die ambulante zorg verlenen. Hierbij wordt je dus niet opgenomen, maar krijg je wel intensieve behandeling. Het verschil is alleen dat je niet overnacht in een kliniek en je dus minder ‘weg bent’. Vanaf 2015 gaat de zorg wel veel meer toe naar dit model, wat vermoedelijk ook gevolgen gaat hebben voor de Amsterdamse afkickklinieken.

Een afkickkliniek in Amsterdam vinden

Iedere afkickkliniek zal zijn eigen programma hebben om verslaafden te helpen. Het is daarom verstandig om als verslaafde eerst informatie in te winnen voordat je naar een afkickkliniek gaat. Eventueel kun je iemand vragen die je kan helpen bij het vinden van het juiste adres. Het internet kan een goed hulpmiddel zijn voor het vinden van een goede verslavingskliniek. Je kunt hier alle informatie vinden over afkickklinieken die in Amsterdam gevestigd zijn.