AVAQ – BHV, Beveiliging en meer!

HET VERHAAL VAN AVAQ

In 1998 vond Harry de Jong het tijd om voor zichzelf te beginnen. Harry zat toen al 14 jaar in het vak en verzorgde de veiligheid voor een van de grootste biermagnaten van Nederland. Hij startte AVAQ op dat na enkele jaren uitgroeide tot een groot familiebedrijf dat actief is in Nederland en België. Ook groeide het aantal vestigingen, waardoor hij nu niet alleen meer opereert uit Dronten, maar ook uit Antwerpen en Brasschaat. AVAQ verzorgt veiligheid voor particulieren en bouwt aan vertrouwen op het gebied van ‘fraude & integriteit’ en ‘de veilige werkomgeving’.

In 1998 richtte Harry de Allround Security Company op. Toen werd er nog alleen vanuit Dronten gewerkt. Harry bouwde na enkele jaren al een groot netwerk op van klanten en partners en kon daardoor in 2002 uitbreiden naar België. Het bedrijf was toen vooral populair onder de Nederlandse Belgen. Na de overname van het bedrijf Vidocq Bedrijfsrecherche ontstaat in 2004 AVAQ Groep, met de onderdelen Allround Security Company en Vidocq Bedrijfsrecherche. Het bedrijf zet hiermee de eerste stap naar integrale veiligheid.

Familie die werkt als een goed geoliede machine

Gerie, de vrouw van Harry is al vanaf de start verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie. De zoon van Harry start na zijn opleiding bouwkunde ook bij het bedrijf. Mede door een deeltijdstudie integrale veiligheidskunde leerde hij het vak in theorie en praktijk. Inmiddels studeert hij bedrijfskunde aan de Amsterdam Business School. Ook de andere telg van de familie, Cindy, helpt sinds kort mee binnen het bedrijf. Met haar expertise op het gebied van website optimalisatie, verzorgt zij naast haar studie commerciële economie de website van AVAQ Groep. Naast familie De Jong telt AVAQ Groep in 2014 acht medewerkers.

Een nieuw begin

Harry: ‘Als onderneming geloven we heel sterk dat mensen het beste gedijen in een harmonische omgeving’. Hiermee onderscheid AVAQ zich van de concurrentie. AVAQ kijkt altijd heel goed naar de situatie voordat zij beginnen aan een project. Er wordt met respect voor de omgeving en andere mogelijke gevoeligheden gehandeld. Zo worden veiligheidsproblemen op de best mogelijke manier opgelost. De nieuwe slogan van AVAQ is dan ook niet voor niets: ‘Samen bouwen aan vertrouwen’.

Een App, dat is wat bedrijven nodig hebben

Naast dat AVAQ actief is voor particuliere beveiliging en bedrijfsveiligheid is AVAQ ook aan het bouwen aan een nieuw product; Appcident. Een mobiele applicatie voor werkgevers die willen werken aan een veiligere omgeving voor hun werknemers. Het unieke aan Appcident is dat iedereen, in iedere organisatie op een snelle en gemakkelijke manier kan rapporteren over bijvoorbeeld gevaarlijke situaties.