computerhulp op afstand of lossen we het zelf op?

Computerhulp op afstand of lossen we het zelf op?

Wanneer uw computer nieuw is en nog bijna ongebruikt staan er niet zo heel veel programma’s en bestanden op. Naarmate u meer met uw computer gaat doen blijven er steeds meer ongewenste bestanden achter op uw computer. Dat kan door het installeren en verwijderen van programma’s. Maar ook door het vele surfen op het internet. De programma’s en cookies zijn gemakkelijk te verwijderen via computerhulp op afstand.

Adware en Malware

Adware en Malware zijn internetsporen die op uw computer worden achtergelaten door websites. Hier vraagt u niet om en blijven ongewild achter op uw computer. Hierdoor kan men bepaalt surfgedrag en programma’s installeren op uw computer. Deze zijn makkelijk te verwijderen. U kunt dat zelf doen of kiezen voor computerhulp op afstand.

Rare zoekmachines in uw werkbalk en vreemde meldingen

Het komt met regelaamt voor dat u een programma download en op uw computer installeert. Snel een paar keer op OK klikken en voordat u het weet heeft u ineens een andere zoekmachine in uw internet explorer. U heeft daar niet om gevraagd en toch staat het er. De ergernissen stapelen zich op en ineens merkt u dat uw computer minder snel gaat reageren en blijft hangen.

Los ik het zelf op of via computerhulp op afstand?

U kunt natuurlijk eerst zelf proberen om het computerprobleem op te lossen. Op internet is genoeg te vinden over het oplossen van computer problemen. En het is nog leerzaam ook! Het enige nadeel is dat het veel tijd in beslag gaat nemen en wel moet weten wat u doet. Want wanneer u verkeerde bestanden gaat verwijderen kan het probleem verergeren. U kunt ook kiezen voor computerhulp op afstand.

Het voordeel van computerhulp op afstand is dat u zelf niets hoeft te doen. Het computerprobleem wordt opgelost terwijl u meekijkt vanachter uw computer. Via computerhulp op afstand word er van buitenaf een verbinding met uw computer gemaakt. Hierna worden de computerproblemen eenvoudig en snel opgelost. U houdt altijd de controle over uw computer want u kunt op elk moment de verbinding verbreken. Dus komt u er zelf niet uit maak dan handig gebruik van computerhulp op afstand.