In de supermarkt eten kopen voor afvallen

Als je boodschappen gaat doen moet je op het volgende letten. De meest gezonde producten liggen meestal bij de ingang van de winkel. Dit zijn de groenten en verse producten. Andere producten die veel nutriënten bevatten bevinden zich meestal aan de buitenzijde van de winkel. Dit is bijvoorbeeld kaas, vlees en zuivel. De middelste rijen van de supermarkt moet je zoveel mogelijk vermijden. De ongezonde producten bevinden zich in deze rijen.

Koop noten met de dop of schil er nog omheen
Als je noten gaat eten dan is het slim om noten te kopen die nog een dop of schil hebben. Het duurt dan langer voordat je de noten zelf kunt eten. Dit zorgt ervoor dat je er minder van eet. Je moet immers steeds voordat je een noot in je mond stop eerst het omhulsel verwijderen. Dit kost nu eenmaal tijd.

Kies voor olijfolie in plaats van dressing
Als je graag salades eet en je gebruikt dressing verander dit dan naar olijfolie of azijn. Als je salades niet zonder dressing lust dan zijn dit goede vervangers. Door de olie is de salade niet zo droog maar het is veel beter dan een dressing over de salade. Je kunt er veel calorieën mee besparen en de vetten die je dan wel binnenkrijgt zijn veel gezonder.

Meer eten dan waar je lichaam om vraagt
Als je meer calorieën eet dan je lichaam nodig heeft dan worden de niet gebruikte calorieën opgeslagen als vet. Dit is iets dat je goed moet begrijpen voor als je de volgende keer niets zit te doen en uit verveling zit te eten. Het lichaam heeft over het algemeen niet veel voeding nodig. Pas al je erg actief bent of veel sport begint het lichaam om veel calorieën te vragen. Als je sport en veel actief bent kun je daarom ook meer eten zonder aan te komen.