Geld verdienen met online beleggen

Bent u benieuwd hoe u geld kunt verdienen met online beleggen? In dit artikel zal in het kort worden besproken hoe u geld kunt verdienen door zelf online te gaan beleggen. Let wel op! Beleggen is een risico, het is dus ook mogelijk dat u geld verliest.

 Hoe werkt online beleggen?

Online beleggen heeft een aantal voordelen ten opzichte van beleggen op de traditionele manier. U kunt bij online beleggen zelf speculeren op koersen zonder dat u afhankelijk bent van een beleggingsadviseur. Daarnaast is online beleggen voor geschikt voor de korte termijn, oftewel daytraden. Tenslotte het belangrijkste is dat u met online beleggen ook kunt beleggen met weinig geld. U kunt al met 100 euro inleg een mooie winst behalen doordat er gebruik wordt gemaakt van een hefboomeffect, lees hier meer over in deze gratis cursus beleggen.

Waar kunt u online beleggen?

U kunt via een online broker gaan beleggen. Bij een broker kunt u een account aanmaken waarbij u vervolgens gratis software kunt downloaden waarmee u zelf kunt beleggen. De meeste brokers maken gebruik van het MT4 platform maar er zijn ook brokers die een eigen software hebben ontwikkeld.

Oefenen met online beleggen

Bij de meeste brokers kunt u eerst oefenen met online beleggen. U krijgt hierbij een demo account met fictief geld. U kunt dan met het fictieve geld speculeren op de werkelijke koersen zonder dat uw financieel risico loopt. Naast het oefenen van het beleggen kunt u ook oefenen met de software zodat u deze ook onder de knie heeft. De belegging software van brokers is meestal geschikt voor zowel computer als tablet en smartphone. U kunt dan een app downloaden waarbij u dus ook onderweg kunt beleggen. Als u er klaar voor bent kunt u makkelijk overschakelen naar een account waarbij u met echt geld belegt. U opent dan een beleggingsrekening en moet er geld op storten om te kunnen beleggen.