Mannenproblemen

Het is ook wat met die mannen. Nooit hadden ze wat maar ineens op een zekere leeftijd krijgen ze ook klachten. Vrouwen hebben natuurlijk al heel wat langer gedoe gehad. Ik noem hier bijvoorbeeld PMS, zwanger worden en overgangsklachten om er maar een paar te noemen. Maar op een zekere leeftijd gaan mannen ook meetellen op het gebied van gedoe.

Mannen van rond de vijfig jaar gaan merken dat ze een prostaat hebben. Die gaat ineens een heel eigen leven leiden. Hij wordt groter waardoor de man problemen krijgt met plassen. Hij heeft ineens niet meer de krachtige straal van weleer. Of hij moet plassen en eenmaal op de wc aangekomen komt er niets. Hij moet ineens ’s nachts naar de wc en hij gaat nadruppelen. Dit allemaal doordat de groter wordende prostaat de urinebuis een beetje dichtdrukt. Als dit te erg wordt, kan er steeds urine achterblijven in de blaas en hierdoor kan de man blaasontstekingen ontwikkelen. Dit is toch het terrein van de dames of niet?

Er bestaan natuurlijke supplementen voor deze mannenproblemen. De firma Oligo-Pharma heeft speciaal voor de man Vista Prosta HPX ontwikkeld. Het is misschien een idee om daar vanaf een zekere leeftijd mee te beginnen. Het is mij echter niet bekend of er wetenschappelijk onderzoek naar gedaan is of het echt werkt maar dat heb je wel vaker met dit soort producten. Maar als je geluk hebt dan heb je er baat bij.

Mannen moeten wel oppassen dat de vergrote prostaat niet ineens omslaat naar prostaatkanker. De klachten van prostaatkanker zijn globaal hetzelfde als van een vergrote prostaat. In een later stadium vindt de man bloed in de urine of sperma. Maar dan is de kanker al uitgezaaid. Hierdoor krijgt de man meer klachten zoals nierklachten, lage rugpijn, pijn in de borst etc.