Telefoon verkopen op het internet

Wat voor plannen heb je met je mobieltje die in kast ligt weg te rotten? Geen? Dan moet je er echt wat mee gaan doen. Wist je dat je voor je oude mobiele telefoon een leuk bedrag kunt krijgen? Voor je ongebruikte mobieltje kun je een erg leuke vergoeding krijgen zo vlak voor de kerst. Een mobieltje kun je op diverse manieren verkopen op het internet. Op Ebay.nl of marktplaats is altijd wel iemand te vinden die nog geld over heeft voor je oude mobiel. Via de opkopers van mobieltjes zoals Envirofone en RecycleMichael is echter de meest gebruikte manier tegenwoordig. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het opkopen van oude mobieltjes.

Het milieu helpen door alleen je mobiel te verkopen
Als je een mobieltje aan een opkoper doet dan help je er het milieu veel mee. Het doel van de opkopers is om ongebruikte mobieltjes een nieuw leven te geven in een ander land. Recyclen van onderdelen is ook een optie. De gevolgen voor het milieu worden zo hierdoor fors verminderd. Er komt daardoor minder afval in de wereld terecht waardoor het milieu gespaard wordt. De onderdelen worden gerecycled als je een mobieltje verkoopt aan een opkoper. De mobieltjes kunnen in een ander land terecht komen waar ze gebruikt worden door de inwoners daar. In andere en minder ontwikkelde landen krijgen de mobieltjes een tweede leven.

Hoe kan ik de telefoon verkopen?
Je kunt je mobiel opzoeken op de website van de opkoper. Je ziet dan welke vergoeding de opkoper voor je ongebruikte mobieltje over heeft. De vergoeding verschilt voor een werkende en niet-werkende mobiele telefoon dus de prijzen kunnen nogal verschillen. Je kunt dus een vergoeding krijgen voor een defecte mobiele telefoon, die helemaal niet meer werkt. De prijs bij meerdere opkopers nakijken is aan te raden zodat je het goedkoopste uit bent.