Waar u op moet letten als u een kinderbril koopt

Een kinderbril kopen voor uw kind(eren) kan soms best moeilijk zijn. Uw kind vindt de bril niet leuk, de glazen zijn te dun of te dik, uw kind heeft een bril uitgekozen maar die is niet verkrijgbaar voor het recept etc.

Sommige kinderen moeten van de oogarts de bril alleen een deel van de dag dragen, anderen de hele dag, een beetje hetzelfde als een beugel. Kinderen die een bril nodig hebben, zijn of verziend of bijziend.

Kinderen zijn gevoelig

Omdat kinderen erg gevoelig zijn voor (pest) opmerkingen van andere kinderen is het erg belangrijk om op te letten op de stijl van de kinderbril. Vooral de eerste keer is belangrijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig leuke functies die uw kind toch kan overtuigen zoals meekleurende glazen en andere stoere functies. Ook willen kinderen graag op papa of mama lijken en ze zullen dan ook vaak vragen dat ze een bril willen die papa en/of mama ook draagt. Brillen verkopers spelen hier goed op in door volwassenen brillen ook te maken die kinderen kunnen dragen.

Het materiaal

Ook belangrijk is het materiaal. Kinderen zijn speels en kunnen hierbij nogal wild zijn. De meeste monturen worden gemaakt van plastic of metaal. Vroeger waren vooral kunststoffen monturen aantrekkelijk omdat ze licht en minder snel breekbaar zijn. Tegenwoordig hebben metalen monturen deze eigenschappen ook. Vraag aan de opticien of dit geldt voor alle metalen monturen, want er zijn ook veel metalen monturen die deze eigenschappen nog niet hebben.

Comfort

U heeft uw kind overtuigd om de bril te dragen door de leuke functies en look, maar na een tijdje kan hij het irritant vinden als het niet genoeg comfort heeft. Let dus al bij de aankoop op de comfort. Houdt er bijvoorbeeld rekening mee dat de neus van uw kind nog niet helemaal is ontwikkeld. Vraag aan de opticien een montuur van metaal, waarmee je de neusbrug kan verstellen.

De belangrijkste tips voor het kopen van een kinderbril staan hierboven vermeld. Toch is het beste advies: overleg met de oogarts en opticien, neem niet zomaar zelf besluiten.