Wat zijn gratis datingsites?

Gratis datingsites zijn datingsites waar je niet hoeft te betalen voor de basisfuncties. De functies die belangrijk worden geacht door singles zijn voornamelijk het versturen van berichten en het bekijken van profielen. Als dit mogelijk is zonder een betaling te hoeven doen wordt de datingsite gezien als een gratis datingsite. Als een datingsite gratis is kun je onbeperkt berichten sturen wanneer jij dat wilt. Bij een betaalde datingsite moet betaald worden voordat je berichten kunt versturen naar andere leden van de datingsite.

Gratis?
Er zijn meerdere datingsites die zich voordoen als een gratis datingsite of de nadruk leggen op het “gratis inschrijven”. Op de website van de datingsite staat bijvoorbeeld “Schrijf je gratis in…” waardoor je denkt dat de datingsite gratis is en er niet betaald hoeft te worden. Dat is meestal niet het geval. Het inschrijven is weliswaar gratis maar het kost vervolgens geld als je een bericht wilt sturen naar een andere single.

Hoe blijft de datingsite draaien?
Aangezien de leden niets hoeven te betalen moet er toch ergens inkomsten vandaan gehaald worden. De gratis datingsites doen dit door advertenties te plaatsen op de website. Aan de bovenzijde en de zijkant van de datingsite kunnen bijvoorbeeld advertentie geplaatst zijn waarmee de datingsite geld verdiend. Er wordt door adverteerders per klik of per duizendtal vertoningen betaald aan de datingsite. Doordat er inkomsten zijn van de advertenties kan de datingsite blijven draaien zonder abonnementsgeld van de leden.

Een gratis datingsite verdient op een andere manier geld dan een betaalde datingsite. De gratis datingsite heeft geen inkomsten uit de abonnementsgelden van de leden. De inkomsten komen uit advertenties. Er worden advertenties getoond door de gratis datingsite waar bezoekers op klikken. De datingsite krijgt per klik of per duizend vertoningen betaald door de adverteerder. De advertenties zorgen ervoor dat er geen abonnementskosten zijn voor de leden van de gratis datingsite. Het is eveneens mogelijk dat de gratis datingsite extra functies aanbiedt tegen een vergoeding.