Weet u al welke krant het beste bij u past?

Er is een groot aanbod aan Nederlandse kwaliteitskranten. Door dit grote aanbod is het natuurlijk moeilijk om te bepalen welke krant het beste bij u past. Om er achter te komen welke krant het beste bij u past is het belangrijk om te bekijken welke uitgangspunten de verschillende kranten hanteren.

Elke krant blijft trouw aan haar eigen idealen en heeft zijn eigen uitgangspunten en zijn eigen normen en waarden. De inhoud van de kranten is hoofdzakelijk gevormd door de geschiedenis. Zo staat de Telegraaf bekend als zijnde ‘rechtse’ krant met de rubriek prive waarin dagelijks wordt geschreven over de Nederlandse sterren. Ook wordt de krant op zaterdag gebracht met diverse magazine’s waaronder het magazine vrouw. Bij de Volkskrant hoort over het algemeen een kritische lezer, het betreft lezers die houden van een oprecht kwaliteitsstuk en de nodigde diepgang. Het AD is een krant met weinig historie en geen politieke voorkeur. Het heeft over het algemeen neutrale lezers die door het hele land te vinden zijn. Het NRC wordt vooral gelezen door over het algemeen hoger opgeleiden.

Het  Algemeen Dagblad en de Telegraaf worden in Nederland het meeste gelezen en hebben ook een digitale variant.

Om in kaart te brengen welke krant het beste bij u past is het belangrijk om het volgende af te vragen; Wat verwacht u van de krant ; heeft u bepaalde politieke of religieuze voorkeuren?

Mocht u twijfelen tussen een aantal dagbladen zoals bijvoorbeeld een AD abonnement dan is er ook nog een andere mogelijkheid om tot een besluit te komen. De meeste kranten bieden namelijk proefabonnementen waardoor u voordelig en voor een korte periode kennis kunt maken met de krant. Zo kunt de krant voor bijvoorbeeld 4 weken proberen bij 10 euro hierdoor komt u er natuurlijk snel achter of de krant ook bij u past!

Er zijn diverse sites met krant aanbiedingen waar u deze proefabonnementen tegen gereduceerd tarief kunt proberen!