Griekenland steeds vaker weer geboekt voor een vakantie

Laten we eerlijk zijn, Griekenland is eigenlijk nooit helemaal vergeten als toeristische bestemming, maar het heeft de afgelopen jaren wel een flink aantal minder toeristen mogen ontvangen dan de jaren ervoor. Toch behoort het vakantieland nog steeds tot Europa’s meest populaire zomerbestemmingen. Maar door de economische instabiliteit in het hele land, trokken toeristen massaal naar de naast gelegen landen voor een vakantie. Nu de economie weer aantrekt boeken toeristen ook veel vaker weer een reis naar het mooi Griekenland. Het tij begint eindelijk te keren en dat is goed nieuws voor het land. Afgelopen zomer heeft Griekenland weer een record aantal toeristen verwelkomt en voor het aankomende jaar zal het land nog meer toeristen verwachten. De Griekse Raad van Toerisme wil doet er alles aan om toeristen een fantastische tijd te laten beleven in het land. Maar met de garantie van zon, zee en strand, de prachtige cultuur en het mooie landschap hoef je als toerist niet bang te zijn dat je een vervelende tijd zal hebben in het land van de goden.

Griekse eilanden onverminderd populair

De Griekse eilanden zijn altijd al een populaire keuze geweest voor internationale reizigers maar ook voor de Grieken zelf. Vroeger was het moeilijk om een Grieks eiland aan te doen tijdens een vakantie maar nu is het een stuk makkelijker geworden doordat vliegmaatschappijen rechtstreekse vluchten aanbieden naar de populaire Griekse eilanden. Kreta, Rhodos, Zakynthos en alle andere Griekse eilanden zijn binnen enkele uren te bereiken en dat maakt het nog makkelijker om juist voor Griekenland te kiezen als vakantiebestemming. Kreta is al jaren het meest populaire bestemming van Griekenland en dat zal de aankomende jaren ook absoluut niet gaan veranderen.

Zon, zee en strand

Griekenland heeft 300 dagen zon en de eerste regen komt pas in februari en maart naar beneden. Dit is meer dan genoeg reden om juist voor Griekenland te kiezen als vakantieland. Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld die je 300 dagen zon kunnen garanderen maar in Griekenland zit je op de meeste vakantiebestemmingen gebakken. Juli en augustus zijn extreem warm en droog, de temperaturen zullen zelden onder de 20 graden Celsius komen, zelfs ’s nachts niet. Door de wind van de Middellandse Zee zal er altijd een verkoelende bries op de eilanden aanwezig zijn. Maar zorgt de wind vanaf zee niet voor genoeg verkoeling dan hebben de eilanden nog het voordeel dat ze verkoeling krijgen van de “Meltemi” wind.