Hoera, wij gaan samenwonen!

Je gaat samenwonen en je gaat jullie nieuwe plekje natuurlijk mooi inrichten. Maar wat als jouw smaak niet strookt met die van je partner? Als je nog nooit samen hebt gewoond zal je zelf aan de lijve ondervinden dat het inrichten van jullie nieuwe plekkie niet altijd even leuk is als dat het lijkt. Niet voor niets stranden heel veel relaties zodra er samen gewoond gaat worden en dat heeft niets te maken met het feit dat ze elkaar dan pas echt leren kennen. Nee, het heeft te maken met de ruzies over en weer over de inrichting van jullie nieuwe plekje.

Het leukste proces is niet altijd het leukste

Het inrichten van jullie eerste gezamenlijke woning is voor velen onder ons het leukste onderdeel. Het klussen in de woning is een begin van iets moois maar zodra de woning ingericht gaat worden is het pas echt af zoals jij dat wilt. Het inrichten van jullie nieuwe plekje moet ook echt gezien worden als het meest leuke onderdeel van het hele proces van samenwonen. Toch loopt het hier vaak mis. De smaak en sfeer die jullie willen creëren in de woning kunnen nog al verschillend zijn of wat zo vaak gebeurt het mannelijke geslacht vindt alles best waardoor er ook gezeur bij het inrichten komt. Jongens denken vaak maar aan één ding bij het inrichten van de woning en dat is het installeren van de smart tv en dan zo snel mogelijk die Playstation 4 er achterknopen en gamen maar. Vrouwen willen daarin tegen alles tot in de puntjes hebben geregeld en zij kunnen dit ook niet alleen.

Laat jullie inlichten en maak gezamenlijk beslissingen op het gebied van inrichten

Het inrichten van de woning is een proces dat je gezamenlijk moet doen ook al hecht je er als jongen misschien niet heel veel waarde aan. Je zal toch door de zure appel heen moeten bijten om ook naar jullie eerste nacht in hetzelfde bed te slapen. De ruzies bij het inrichten komen dagelijks voor en eigenlijk zijn ze helemaal niet nodig. Tegenwoordig kun je in goed overleg met een interieurstylist de hele woning van top tot teen laten inrichten. De interieurstylist werkt samen met een bedrijf die meubels verhuurt waardoor jullie nooit te veel betalen voor de inrichting die jullie beide voor ogen hebben. Nu kun je pas echt gaan genieten van jullie eerste woning samen, gefeliciteerd!

Bron van dit artikel: https://www.moving-in.nl/