Mee-eters verwijderen is eenvoudig!

Iedereen heeft wel eens last van die vervelende zwarte puntjes op zijn of haar neus. Vaak tast dit het zelfvertrouwen aan en is het vervelend om zelf naar te kijken ondanks dat mensen dit niet snel zullen opmerken. In dit artikel gaan wij in op het ontstaan van mee-eters en het belangrijkste, mee-eters verwijderen.

Hoe ontstaan mee-eters (blackheads)?

Een mee-eter is eigenlijk een ophoping van hoorn (de buitenste laag van de huid) en talg in het uiteinde van het haarzakje. Je huid is natuurlijk niet zwart en daarom heeft de mee-eter zijn kleur te danken aan Melanine, dit is een natuurlijk pigment in de buitenste laag van de huid. De mee-eters ontstaan vaak in de wat vettere delen van het gezicht: Rond de neus, oren en op de kin. Het begint met een verstopping, talg kan niet meer uitvloeien naar de oppervlakte van je huid. Bacteriën gaan zich ophopen en broeien, dit  kan resulteren in een vervelende ontsteking. Het is daarom belangrijk geen vette cosmeticaproducten te gebruiken en de mee-eters niet uit te knijpen met vieze handen. Hieronder een overzicht van de cosmetica die je beter niet kunt gebruiken.

  • Cosmetica op basis van olie
  • Vette dag en nachtcrèmes
  • Teveel make-up kan je poriën verstoppen

 

Hoe kan ik deze mee-eters verwijderen?

Belangrijk bij het verwijderen en voorkomen van mee-eters is dat je eerst je huid goed reinigt dit doe je door je huid goed te wassen en te reinigen met een milde toner (zonder alcohol). Daarna kun je je huid goed scrubben met een scrub die  salicylic acid bevat. Salicylic acid  is een afgeleide van aspirine en reinigt de poriën goed. Als laatste is het belangrijk om je huid goed te verweken (stomen) hierdoor worden de poriën geopend en laten de mee-eters gemakkelijker los. Let er wel op dat je je huid niet te heet stoomt, dit brengt schade toe aan je huid. Vanaf dit punt zijn er verschillende methoden die je kunt toepassen: Het uitduwen van de mee-eters met schone handen of  een tissue, Een  comedonenlepel deze is verkrijgbaar bij de drogist of een Blackhead masker, dit product is nieuw op de Nederlandse markt en een totale hype in Asie en Amerika.
Voor verdere uitleg  over het verwijderen van blackheads en meer informatie over het Blackhead masker kun je een kijkje nemen op deze website:  http://www.meeeters-verwijderen.nl