Samsung Galaxy S5 heeft Samsung slecht jaar bezorgd

In 2014 bracht Samsung de Galaxy S5 op de markt. Het vlaggenschip voor het jaar 2014 moest the top of the bill zijn maar al snel werd duidelijk dat het toestel veel minder intrek was bij het grote publiek dan iedereen bij het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht had. Bij de presentatie van het toestel waren er lovende woorden voor de Galaxy S5 maar al snel kreeg het toestel veel kritiek en dan met name het design van de smartphone. Nadat critici hun gal hadden gespuwd over het toestel namen de consumenten de kritiek over en lieten ze de Galaxy S5 links liggen. Veel consumenten vonden zelf ook dat de Galaxy S5 niet vernieuwd genoeg was en dat het toestel qua uiterlijk wel heel veel leek op de Samsung Galaxy S4. Het eerste verkoopweekend van de Galaxy S5 was uitstekend en dat komt voornamelijk omdat de die hard Samsung Galaxy fans gelijk het nieuwe vlaggenschip hebben gekocht. Daarna zakte de verkoop drastisch af en was de Galaxy S5 gebombardeerd tot één van de slechts verkopende smartphones van 2014. Zelfs de concurrentie zoals HTC, LG en Huawei verkocht meer smartphones dan Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wist meteen dat het drastische maatregelen moest nemen om het volgende vlaggenschip wel tot een succes te laten worden.

‘Project Zero’

Naar verluid is Samsung druk bezig met ” Project Zero’ dit project is het volgende vlaggenschip van 2015 en naar verluid zal het toestel de naam krijgen Samsung Galaxy S6. Dit jaar bracht Samsung ineens enkele nieuwe smartphones uit die een totaal ander design hebben dan we normaliter gewend waren van de smartphone fabrikant. De Galaxy Alpha was het eerste toestel met een volledig metalen design, zoals we dat graag ook hadden gezien bij de Samsung Galaxy S5, maar helaas was dit niet het geval. Niet veel later dan de Galaxy Alpha werd ook de Galaxy Note 4 aangekondigd en dit toestel had eveneens een vernieuwend design. Kijkend naar deze twee nieuwe smartphones kunnen we wel concluderen dat het aankomende vlaggenschip een nieuw design krijgt waarbij veel metaal gebruikt zal worden. Het nadeel van een volledig metalen design is dat de Samsung Galaxy S6 waarschijnlijk geen verwijderbare batterij meer zal krijgen. Dit omdat de achterkant hoogstwaarschijnlijk niet meer te verwijderen is. Wanneer de Galaxy S6 gepresenteerd gaat worden en in welke maand het toestel in Nederland verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend. Volgens de geruchten komt Samsung eerder dan iedereen zal verwachten met de Galaxy S6.

Wil je meer lezen over de Samsung Galaxy s6? Bekijk deze website: samsunggalaxys6aanbieding.nl