Stedentrip naar de VS

Zit je erover na te denken om een stedentrip naar de VS te boeken? De meeste kiezen voor een stedentrip dichterbij bij huis, maar de Verenigde Staten hebben enorm veel te bieden. Als je Europa inmiddels wel hebt gezien kun je op stedentrip naar de VS. Je kunt in de VS tientallen grote plaatsen vinden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Laten we eens naar een aantal van deze bijzondere steden kijken.

New York

Als je in New York aankomt weet je eigenlijk niet waar je moet kijken. Een enorme stad met tal van interessante bezienswaardigheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Empire state building, dit gebouw heeft een hoogte van maar liefst 381 meter. Ook een bezoek aan het Vrijheidsbeeld kun je natuurlijk niet afslaan, dit wereldberoemde beeld vind je terug op Liberty Island. Ook Chinatown is enorm interessant om doorheen te lopen. In dit gedeelte van New York wonen zo’n 300.000 mensen die voornamelijk afkomstig zijn uit het land China. Je krijgt dan ook helemaal het idee dat je in China bent als je door Chinatown loopt.

Chicago

Een andere grote stad in de Verenigde Staten is Chicago. Deze stad is met zo’n 2,7 miljoen inwoners behoorlijk groot te noemen. Breng een bezoek aan de bijzondere Navy pier, een haven van zo’n 14 hectare groot. De Willis Tower is ook een bezoekje waard, deze wolkenkrabber is maar liefst 442 meter hoog en telt meer dan 100 verdiepingen. Als je even wat anders wilt dan hoge gebouwen, winkels en restaurants, bezoek dan het Millennium Park, een prachtig park midden in de stad. Daarnaast kun je ook even tot rust komen in de Lincoln Park Zoo, een dierentuin in de stad. Deze dierentuin bestaat al zo’n 150 jaar en is maar liefst 14 hectare groot.

Vliegtickets vergelijken

Je hebt kennis kunnen maken met twee steden, maar natuurlijk heeft de VS nog veel meer te bieden. Als je naar de VS wilt afreizen raden wij je aan om vliegtickets te vergelijken. Zo kun je snel en eenvoudig achterhalen met welke vlucht je een korte reisduur hebt (zonder overstappen) en wat de goedkoopste vlucht is.

Accommodaties

Zorg er ook voor dat je een passende accommodatie boekt. Kijk altijd even naar de grootte van je reisgezelschap. Ga je met zo’n tweeën op stedentrip naar de VS dan heb je genoeg aan een kleinere accommodatie. Ga je met een groot gezin met 4 kinderen bijvoorbeeld dan kun je het beste kiezen voor een appartement met meerdere slaapkamers. Gelukkig hebben alle steden in de Verenigde Staten genoeg te bieden op het gebied van overnachten. Er zijn enorm veel hotels, motels, appartementen en vakantiehuizen te vinden. Wij wensen je een enorm goede stedentrip toe in de VS!