Tackers worden steeds vaker gebruikt om hout te bewerken!

We zitten nog midden in de winter al lijkt het soms als we naar buiten kijken eerder op de herfst of de lente. De winter is een rustige periode in en rondom het huis. Vrijwel niemand is bezig met het verbouwen van het huis. Als je nu door de straten in Nederland loopt lijkt het soms wel of er helemaal niemand meer buiten aanwezig is. Je kunt in sommige straten gerust een bom afschieten en nog geen haan die er naar kraait. De straten zijn verlaten en het is rustig om de woningen heen. Hoe anders is het als het straks echt voorjaar is en de mensen weer naar buiten gaan en de gemaakte verbouwingsplannen gaan realiseren.

Het is tijd voor het voorjaar, de klustijd

De hele winter hebben mensen in Nederland thuis voor de buis gezeten of ze hebben in de saaie en donkere tijden plannen gemaakt voor een kleine verbouwing aan het huis. Een verbouwing kan binnenshuis plaatsvinden maar het kan ook zo zijn dat de verbouwing buitenshuis plaatsvindt. Interne klussen zijn meestal kleinschalig en omvatten meestal het sauzen van muren of het opnieuw betegelen van de wc of de badkamer. Kijken we naar de verbouwingen buitenshuis dan wordt het meestal al direct een stuk groter. We hebben het dan vaak over een uitbouw zoals een erker of dakkapel. Maar wat we tegenwoordig ook steeds vaker zien is dat mensen in de tuin een overkapping realiseren. Met een dergelijke overkapping wordt de huiskamer in de zomermaanden naar buiten gehaald want het liefst willen we zodra de temperaturen het toestaan zoveel mogelijk buiten leven.

Houten overkappingen de trend voor 2015

De overkappingen worden van verschillende soorten hout gerealiseerd. Er zijn overkappingen van steigerhout, beuken of rood hout. Het maakt eigenlijk niet uit welke houtsoort je gebruikt als jezelf maar tevreden bent over het eind resultaat. Zoals je waarschijnlijk zelf al wel weet is beuken het meest duurzaam en rood hout het goedkoopst. Een ding hebben de verschillende hout soorten wel met elkaar gemeen en dat is dat ze aan elkaar bevestigd worden middels bevestigingsmaterialen die via een tacker (nietpistool) in het hout worden geslagen. Tackers zijn een veel gebruikt gereedschap bij het realiseren van een houten overkapping in de tuin.

Tackers zijn het ideale gereedschap voor klussen in en om het huis

Wat veel mensen niet weten is dat een tacker veel meer materialen aan elkaar kan hechten. Zo is het mogelijk om met een bepaalde soort tacker ook hout op stenen of metaal te hechten. Hiervoor dien je een speciale tacker te gebruiken en ook speciale bevestigingsmaterialen. Op de website www.techno-tools.nl kan je precies zien welke tacker geschikt is voor welk materiaal! Met een tacker kun je in en om het huis heel veel klussen klaren maar de tacker is niet echt bekend bij mensen die in en rond om het huis klussen. De meeste mensen gebruiken nog ouderwets een hamer en spijkers of een boormachine en schroeven, terwijl het werken met een tacker veel sneller gaat en het ook veel veiliger werken is.