Aandachtspunten bij fietsen

Als je een fiets gaat kopen, dan zijn er een aantal aspecten van groot belang. Heb je namelijk al goed naar de banden en de bandenspanning gekeken? Goede banden en een goede bandenspanning maken het fietsen een stuk lichter. Ook de verlichting is van groot belang. Er zijn twee soorten lampen, lampen waar jij mee gezien wordt, maar er zijn ook lampen waar jij anderen mee kunt zien. Als je zelf door veel straten rijdt die goed verlicht zijn, dan heb je vaak voldoende aan een lamp op de fiets waar je mee gezien wordt. Maar wanneer je door donkere stukken moet rijden is het ook fijn dat je zelf wat ziet. De standaard verlichting is dan vaak niet voldoende en je ziet alleen wat er vlak voor je wiel gebeurt. Het is dan toch ook wel fijn als je wat vooruit kunt kijken? Een ander belangrijk aspect is dat er een goed slot zit op je fiets. Er kan altijd een los slot worden aangeschaft als je je fiets gaat kopen, zodat je je fiets bijv. aan een paal vast kunt maken of aan de fietsenrek. Daardoor maak je de kans dat je fiets wordt gestolen kleiner.

Welke fiets zit goed voor jou?

Bij het kopen van een fiets is het van belang dat je er over na gaat denken wat je wilt gaan doen met de fiets. Wil je veel kilometers maken of koop je een fiets om zo nu en dan een keer te fietsen? Als je dagelijks je fiets gaat gebruiken dan is het fijn om te voelen hoe het zadel zit. Een hard zadel zal na een paar dagen vervelend zijn en dat kan je ook klachten geven. Let er daarom goed op bij de afweging welke fiets je gaat kopen welk doel je ermee voor ogen hebt. Als je met het openbaar vervoer gaat reizen dan kan een vouwfiets een optie zijn, deze kun je gemakkelijk meenemen. Als je veel door de stad moet kan de stadsfiets een optie zijn en anders kun je altijd nog een racefiets kopen als je hem dagelijks gaat gebruiken om bijvoorbeeld naar je werk te gaan. Een fiets kopen is heel persoonlijk, het ligt aan jouw wensen en je doel. Neem daarom de tijd en kies hier voor jezelf een mooie fiets, zodat je het nieuwe jaar sportief kunt beginnen! Een goed voornemen is het halve werk.