E-Sigaret Ja of Nee ? en nieuwe wet ?

Er is toch iets met de wet en de E-sigaret veranderd?

Sinds 01-februari-2015 is er een nieuwe voorlopige wet van kracht de AMvB ,deze heeft bepaald dat de E-Liquids / Vloeistof niet meer dan 10 ml per flesje mogen bevatten en de verstuivertanks waar deze vloeistof in gaat niet groter dan 2 ml mogen zijn. Ook de etiketten moeten worden aangepast

Waarom zo vaak in het nieuws ?

Momenteel is de E-sigaret bezig met een enorme opmars en verschijnt deze daardoor ook regelmatig in het nieuws. En roept het daardoor allerlei vragen op bij mensen. De berichtgeving heeft soms wel een rand(je) van onduidelijke informatie door verkeerde research. Wat dan weer leid naar een vertekend beeld van de E-sigaret. Wij juichen onderzoek naar de E-sigaret zekers toe zolang deze maar goed en duidelijk is onderbouwd met juiste informatie.

Er zijn toch ook andere alternatieven voor de E-sigaret?

inderdaad er zijn bijvoorbeeld ook nicotinepleisters of sprays om zo een nicotine afbouw te realiseren op termijn. Deze middelen hebben bij sommige  mensen ook geleid tot een goed resultaat. En dat geeft ook goed aan dat een ieder zelf goed kan kiezen wat hij wil proberen. En wat dan het beste werkt.

Hoe kom ik nu te weten of de E-sigaret wel of niet een beter alternatief is?

Wel kunnen wij aan de hand van het contact met onze klanten vernemen dat deze wel enkele voordelen van de E-sigaret ondervinden in vergelijking met een gewone sigaret. Bijvoorbeeld conditie verbetering en smaak/geur verbetering. Ook wij hebben tot nu toe geen harde bewijzen in de tot nu toe verrichte  onderzoeken gezien dat de E-esigaret slechter of even slecht is als een gewone sigaret. Op een Nederlands dampforum is er voor een ieder duidelijke informatie beschikbaar omtrent deze nieuwe manier van roken.