Vergaderen op locatie of op kantoor?

We houden van vergaderen in Nederland. Het liefst hebben we elke week een overleg waarin we allemaal onze bevindingen kunnen vertellen, helaas blijkt een vergadering niet altijd even effectief te zijn. Een vergadering gebeurd ook vaak gewoon op kantoor, daar waar je altijd al zit. Het is begrijpelijk dat er voor de makkelijke optie gekozen wordt, want het kost geen extra geld of reistijd en de vergadering is gemakkelijk te organiseren in het eigen pand. Toch is het het overwegen waard om eens te kijken naar de mogelijkheden voor een vergadering op locatie.

Vergaderen op locatie

Een vergadering op locatie kan soms beter zijn dan op kantoor, een nieuwe locatie kan namelijk de sleur doorbreken. Wanneer je het kantoorpand verlaat kan dit helpen bij het loslaten van de huidige werkzaamheden. Zo kun je het gedachtepatroon doorbreken en is de volledige aandacht bij de vergadering in plaats van bij de werkzaamheden die nog bij de computer liggen. Er zijn ontzettend veel vergader- en congreslocaties in Nederland waar je in een andere omgeving kunt vergaderen. Een bijkomend voordeel van een vergadering op locatie is dat je niet gestoord kunt worden voor een telefoontje of een belangrijke klant die in eens aan de deur staat.

Andere omgeving

Een andere omgeving geeft inspiratie omdat je even uit je vertrouwde omgeving bent. Je zult zelf merken dat je hierdoor anders tegen zaken aan gaat kijken. Tijdens de pauze van de vergadering kan het verfrissend en inspirerend zijn om een stuk te gaan wandelen. Ben je dit van plan? Kies dan voor een locatie in een mooie ontspannen omgeving. Zo kun je tijdens de wandeling je hoofd even helemaal leegmaken.

Denk je nu; maar op kantoor hebben we toch alle benodigde spullen? Ja dat klopt, maar een goede vergaderlocatie kan deze apparatuur en middelen ook verzorgen. Zo hoef je je nergens zorgen om te maken.