Verschillende bedbodems

Een bedsysteem bestaat uit verschillende onderdelen. Elk onderdeel is natuurlijk belangrijk, want ze vullen elkaar aan. Naast de meest voor de hand liggende onderdelen; matras, dekbed en hoofdkussen is een bedbodem nog steeds een belangrijk onderdeel van uw bed. Hiermee kunt u namelijk zorgen voor nog eens 10 tot 20 procent extra ondersteuning. Dit kan dus een aanzienlijk verschil maken in het geval dat uw matras niet de optimale ondersteuning geeft aan uw lichaam.

Bedbodem soorten

Bedbodems zijn grofweg in vijf verschillende soorten onder te brengen. Elke soort heeft uiteraard weer vele variaties en verschillen in prijs en kwaliteit. De vijf soorten zijn:

  • Vlavro
  • Boxspring
  • Lattenbodem
  • Schotelbodem
  • Spiraalbodem

Vlavro

Vlavro bedbodems bieden haast geen comfort doordat het een dunne boardplaat. Hij is voorzien van ventilatiegaatjes echter hebben ze een slecht ademend vermogen. Daar staat tegenover dat ze wel een harde en gelijke tegendruk bieden.

Boxspring

De Boxspring is een bedbodem die je kunt zien als een ‘box’ ofwel doos. Deze is gevuld met metalen veren en hier komt de naam dus ook vandaan. De veren kunnen zich allemaal afzonderlijk naar boven en beneden bewegen en bieden hierdoor een ondersteuning die heel nauwkeurig is.

Lattenbodem

Een lattenbodem is een frame waarbij er allemaal latten dwars geplaatst zijn. De kwaliteit en ondersteuning is mede afhankelijk van het aantal latten die gebruikt worden. Bij de lattenbodems is het mogelijk om deze te stellen en hierdoor per gedeelte een bepaalde ondersteuning te geven. Afhankelijk van de lattenbodem is hier veel mee te behalen.

Schotelbodem

Na de lattenbodem is de schotelbodem geintroduceerd. Door het grote raakvlak die de schotels hebben kunnen ze meer gelijkmatig ondersteunen.

Spiraalbodem

Bij de spiraalbodems is ijzerdraad gevlochten om zo de bodem te creëren. Hierin is er een onderscheid te maken tussen twee soorten bodems, bodems die dwars danwel in lengte gespannen zijn.

Meer informatie

Bedbodems zijn er in allerlei soorten en maten. U kunt het beste bij een slaapspecialist vragen welke bodem het meest voor u geschikt is. Als u bijvoorbeeld een lattenbodem wilt, zijn deze er in verschillende kwaliteit. Er zijn ook electrische lattenbodems te verkrijgen welke goed afgesteld kunnen worden. Kijk eens bij de slaapspecialist Altijd Goed Slapen.