Noten leren lezen als basis

Ja je hoort het goed om een muziekinstrument te leren spelen is noten leren lezen de eerste stap. Veel mensen gaan hier vaak al de fout in, omdat ze graag zo snel mogelijk piano willen leren spelen. Natuurlijk kan dit ook door gewoon de toetsaanslagen uit je hoofd te leren. Maar op de lange termijn zal je hier wel nadelen van ondervinden.  U vraagt zich natuurlijk af wat het noten leren lezen nou zo belangrijk maakt. Nou dat zullen we u in dit artikel uitleggen.

1. Bladmuziek kunnen lezen

Denk wel het belangrijkste wat je kunt als je noten kan lezen is bladmuziek kunnen naspelen. Zoals we net al aangaven leren veel mensen de toetsaanslagen uit hun hoofd, maar stel je nou voor dat je snel andere nummers wilt spelen. Dan kan bladmuziek weleens uitkomst zijn. Want als je deze noten kunt lezen kun je het gemakkelijk na spelen.  Natuurlijk kost het wat tijd om noten te leren lezen en dit om te zetten in spelen. Toch wanneer je het eenmaal kunt is het makkelijk en simpel om van nummer naar nummer over te schakelen.

2. Begrijpend leren

Ja je hoort het goed als je eenmaal noten kunt lezen dan is het piano leren lezen een stuk makkelijker.  Dit komt omdat je de basis al onder de knie hebt waardoor je je makkelijker kunt verplaatsen in de nummers. Vooral bij een muziekschool of privéleraar is het dan makkelijker om de lessen te volgen. Overtuigd? Ga dan snel aan de slag om noten te leren lezen.

3. Toepasbaar voor meerdere instrumenten

Misschien dacht je dat het noten lezen alleen bedoeld is voor een instrument als de piano, maar ook voor andere instrumenten komt het noten lezen aan de orde. Hierdoor kan dus wel gezegd worden dat het noten leren lezen de basis vormt voor muzikanten om een instrument te gaan bespelen.