Simpele tips voor een nieuw interieur

Wil jij graag iets veranderen aan je interieur, meegaan met de nieuwe trends? Veel vrouwen lopen dagelijks met dit gevoel rond. Vaak wordt er gedacht dat het niet nodig is om iets te veranderen omdat je die prachtige design kast pas 2 jaar hebt of omdat je de muur pas een jaar geleden zo mooi mintgroen hebt geverfd. De kosten van een nieuw interieur kunnen hoog oplopen, maar heb je wel eens nagedacht om dingen te veranderen zonder dat je hierbij veel geld uit hoeft te geven?

Maak gebruik van spullen die je al hebt

Neem al je verstopte spullen eens opnieuw onder de loep. Doorzoek dozen op zolder of in de garage op mooie pareltjes. Er is een grote kans dat je hier spullen in vindt die je eigenlijk weer helemaal leuk vindt. Soms ben je dingen gewoon even beu of heb je teveel in huis staan. Is de kleur niet meer passend bij je interieur? Koop een kwast en een blik verf en geef je oude spullen zo een nieuwe look.

Analyseer je verlichting

Verlichting bepaald de sfeer in huis. Overdag heb je te maken met het daglicht, maar ‘s avonds ben je zelf verantwoordelijk voor een fijn verlichte woning. Kijk eens of je kunt spelen met het daglicht door spullen te verplaatsen of eventueel de gordijnen anders te hangen.

Verder is het altijd slim om te investeren in een goede lamp. Kies een lamp die past bij je interieur en die de ruimte zo verlicht zoals je in gedachten had. Je kunt via marktplaats of bij een tweedehandse winkel vaak spotgoedkope spullen op de kop tikken.

Leef je uit met kunst

Decoreer de boel eens met mooie kunst. Misschien wil je niet teveel investeren in je huidige woning, maar kunst kun je altijd meenemen of verkopen. Ga op zoek naar talenten, wie kan er iets moois en betaalbaars maken wat in jouw interieur past?