Schoenen passen op Internet

Je loopt voorbij een winkelvitrine of je bekijkt een paar mooie schoenen op internet. Je ziet je maat erbij staan en je besluit ze te gaan passen. Maar wat blijkt eens je de schoenen aan trekt. Ze zitten toch niet zo lekker? Net te klein of net te groot. En een andere maat is zeker geen optie want ofwel gaat je voet er niet in, ofwel valt de schoen helemaal van je voet.

Wat kan je daartegen doen? Want het paar schoenen die je nu net zo mooi vind, passen niet helemaal, maar je staat bijna met je geld klaar om ze aan te kopen.
Er zijn altijd een aantal oplossing zodat je schoenen toch voor je voeten kunnen passen.

Eén van de meest gebruikte is een extra, dunne zool in je schoenen leggen. Deze vult de schoen verder op, als je schoenen net wat te groot zijn. Zo spant de voet wat meer in de schoen en dreig je dus je schoen niet te verliezen bij het stappen.

Sommige mensen gebruiken sowieso al aangepaste zolen, eerder voor voetaandoeningen zoals platvoeten bijvoorbeeld. Deze zijn specifiek gemaakt voor de voeten, maar moeten dus ook in je schoenen passen. Vaak lost dit ook al je probleem op, want deze zolen zijn ook net iets langer en breder dan je voeten.

Een andere oplossing voor je schoenen te doen passen is, en je zal dit misschien kennen vanuit je jeugdjaren, watten vooraan of achteraan in de schoenen te plaatsen. Zo is je schoen ook meer opgevuld. De watten zijn zacht genoeg voor je voeten dus je zal er geen last van ondervinden. En zo kan je ook die mooie schoenen altijd dragen.

Zijn je schoenen net wat te klein en wil je ze toch dragen? Je kan altijd door de zure appel bijten en de schoenen toch aantrekken. Ook met alle pijn tot gevolg. Maar mooi zijn heeft soms zijn prijs. Je kan er ook voor enige tijd een grotere zool in leggen zodat de schoen een beetje uitrekt. Soms zijn een paar millimeter voldoende om de schoen iets groter te maken zodat je voeten er toch net in passen.