Wat is micropigmentatie?

Micropigmentatie wordt ook wel permanente make-up genoemd. Het is een methode waarmee je hypoallergene pigmenten in de eerste laag van de huid worden aangebracht. Dit wordt aangebracht door middel van een hele dunne naald. Ondanks dat het vaak met tatoeëren wordt vergeleken, is micropigmentatie heel wat anders dan het aanbrengen van een tatoeage. Bij het zetten van een tatoeage of bij het tatoeëren van je wenkbrauwen of eyeliner gaat de naald dieper je huid in. Tatoeages worden in de derde laag van je huid aangebracht. De apparatuur die wordt gebruikt voor micropigmentatie is erg fijn. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van andere pigmenten en andere technieken dan bij tatoeëren. Daarnaast is het veel minder pijnlijk dan het laten zetten van een tatoeage.

 

Waarom micropigmentatie?

Permanente make-up biedt voor veel mensen een uitkomst. Het is een kleine ingreep met grote gevolgen. Je hebt namelijk de mogelijkheid om je gezicht heel subtiel te corrigeren. Je ondergaat geen volledige verbouwing en toch zie je duidelijk verschil. Je accentueert de natuurlijke schoonheid. Er zijn veel mensen die met een negatief zelfbeeld rondlopen. Permanente make-up kan dit beeld wegnemen en laat mensen weer van zichzelf houden. Het krikt je zelfvertrouwen op en het kan ook leiden tot een actievere levensstijl. Om nog maar te zwijgen over de tijd die je in de ochtend bespaart. Je make-up loopt nooit meer uit en je hoeft je wekker niet eerder te zetten om je make-up perfect te krijgen. Het is ook ideaal voor mensen die allergisch zijn voor make-up of mensen die een bril hebben of heel erg veel sporten. Sporters hebben niet vaak make-up op, want dat zweten ze er toch weer af. Met een permanente eyeliner krijgen ze net wat meer uitdrukking en het blijft onder alle omstandigheden zitten. Je ziet er ook tijdens het sporten verzorgd uit. Naast micropigmentatie bestaat er ook dermapigmentatie. Deze behandeling is vooral bedoeld voor mensen die om medische redenen wat aan zichzelf willen laten veranderen. met dermapigmentatie kun je namelijk littekens verbloemen en pigmentvlekken camoufleren. Op deze manier geef je het zelfvertrouwen terug aan iemand en wat is er nou mooier om iemand zelfverzekerd de deur uit te zien lopen?

 

Voor welke doeleinden wordt het gebruikt?

Micropigmentatie kent een groot scala aan toepassingen. Hieronder vind je de meest voorkomende:

 • Permanente wenkbrauwen
 • Opvullen van wenkbrauwen
 • Wimperverdikking
 • Permanente eyeliner of lipliner
 • Vollere lippen
 • Gekleurde eyeliner

 

Bij dermapigmentatie zijn er andere mogelijkheden namelijk:

 • Areola pigmentatie na borstreconstructie
 • Camouflage van littekens na borstverkleining
 • Het reconstrueren van een hazenlip
 • Het camoufleren van pigmentvlekken en van vitiligo
 • Camoufleren van littekens
 • Haar simulatie.

Bovenstaande mogelijkheden kunnen allemaal worden gerealiseerd met micro- en dermapigmentatie. Het is de finising touch op het werk van de chirurg!