Geen leven zonder zorg

De zorg is gigantisch belangrijk in ons leven. De oudere mensen die niet meer op zichzelf kunnen wonen en huishoudelijke hulp krijgen. De zusters die je verzorgen na een operatie. En wat dacht je van de mensen met een verstandelijke beperking, ook zij hebben voortdurend zorg nodig. Als ouders wil je natuurlijk voor je kind kunnen zorgen en doe je er alles aan om je kind gelukkig te zien. Toch kun je als ouders af en toe wel een beetje hulp gebruiken. Als je een kind met een verstandelijke beperking hebt of voor iemand zorgt die een verstandelijke beperking heeft, dan weet je als geen ander hoe belangrijk de zorg is voor hen. Door middel van goede zorg ontwikkelen zij zich op persoonlijk vlak en worden natuurlijk in de dagelijkse levensbehoefte voorzien. Als je als ouders veel werkt en meerdere kinderen hebt, kun je niet 24/7 voor je kind zorgen. Dit betekent niet dat je een slechte ouder bent. Je moet er nou eenmaal ook zijn voor je andere kinderen. Hulp is daarom een goede oplossing. Er zijn verschillende instellingen die jullie gezin kunnen ondersteunen.

Verschillende soorten zorg

Er zijn veel verschillende vormen van zorg. Dit heeft ook te maken met de leeftijd en de soort beperking. Bij Prismanet bieden ze verschillende soorten zorg aan. Het is een instelling die een breed aanbod heeft wat zorg betreft. Zij hebben hetzelfde doel als de ouders: een kind zo gelukkig en zelfstandig mogelijk maken. Zij bieden de volgende vormen van zorg aan:

  • Gezinsbegeleiding: hieronder vallen Multi Systeem Therapie, Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling, Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding en Ambulante Gezinsbegeleiding.
  • Dagbesteding
  • Werken
  • Logeren
  • Wonen
  • Therapieën en behandelingen
  • Crisisopvang

Zorg voor jou

Als ouders is het belangrijk dat je af en toe ook aan jezelf blijft denken. Hoe egoïstisch dat soms ook lijkt. Je moet jezelf niet voorbij lopen, want daar heeft je kind en de rest van je gezin ook niks aan. Door middel van hulp, kun jij even op adem komen. Natuurlijk ben jij er voor je kind en doe je er alles voor, maar jij leeft zelf ook en het is belangrijk om daar af en toe ook bij stil te staan.