Gitaarlessen vergelijken

Ja we gaan gitaarlessen vergelijken, want er zijn namelijk meerdere manieren om het gitaarspel te leren. Door het grote aantal aanbieders weten veel gitaristen niet meer welke gitaarcursus nou echt bij hun past. Daarnaast is het ook per persoon afhankelijk of de gitaarlessen aansluiten op jouw behoeften. Toch proberen we je hier een beetje bij te helpen. Zo zijn er drie verschillende manieren om een gitaarcursus te volgen. Dit is een online gitaarles, privé gitaarleraar en muziekschool.

Privé gitaarleraar

Een gitaarles bij een privé gitaarleraar heeft als voordeel dat het kan wanneer het jou uitkomt. Er moet natuurlijk wel rekening worden gehouden met de agenda van de gitaarleraar. Maar in de meeste gevallen is er wel wat te regelen. De begeleiding is 1 op 1, wat het leren een stuk eenvoudiger maakt. Helaas staat hier wel een hoge prijs tegenover.

Muziekschool

Het is ook mogelijk om gitaarlessen te volgen bij een gitaarschool. Dit zijn dan wel gitaarlessen waar voldoende begeleiding bij komt kijken. Vaak bestaat de groep uit 15 cursisten die gitaar willen leren spelen. Dit verschilt wel per groep qua aanmeldingen. De lessen zijn redelijk duur en worden gegeven op vaste lestijden.

Online gitaarles

Een online gitaarles is een wat nieuwere manier van gitaar leren spelen. Het bestaat nog niet zo lang, ongeveer 3 jaar. De lessen zijn heel flexibel en zijn in te plannen op de dagen dat het jou uitkomt. Het zijn namelijk gitaarlessen die worden aangeboden via het internet. Dit kan zowel via een online account of mailadres.

Geschikte gitaarles gekozen? Dan is het nu tijd om een goede gitaar te kiezen. Voor beginnende gitaristen kan dit zowel een nylon als staal snarige gitaar zijn. Daarnaast is het belangrijk om te beginnen met een plectrum (driehoekig stukje plastic). Hiermee is het eenvoudiger om een specifieke snaar aan te kunnen slaan.